Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
31. 5. 2011,
10.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Interblock Andrej Zalar

Torek, 31. 5. 2011, 10.25

8 let

Aluminij in Interblock imata čas do četrtka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bosta NK Aluminij in Interblock prihodnjo sezono zaigrala v 1. SNL? Združenje še čaka na njuno odločitev, ki jo morata posredovati do četrtka. Razplet bosta spremljala tudi Dravinja in Mura 05.

V tekmovalni sezoni 2010/11 1. SNL bo zagotovo nastopilo osem klubov. Prvak Maribor, pokalni zmagovalec Domžale, Luka Koper, Olimpija, HiT Gorica, Rudar Velenje, CM Celje in Nafta Lendava, preostanek seznama pa bi lahko zapolnila najboljša drugoligaška kluba, prvak Aluminij in podprvak Interblock. Če se bosta sploh odločila za sodelovanje. ''Na Združenju še nismo prejeli njuni odločitvi. Časovni rok je postavljen do 2. junija, tako da bomo čakali do četrtka,'' sporoča vodja tekmovanja v 1. SNL Andrej Zalar in dodaja, da se s hipotetičnimi vprašanji, ali bi v primeru zavrnitve povabili za nastop v prvoligaški konkurenci prejeli Dravinja in Mura 05, ne ukvarja.

V Kidričevem še niso podali končne odločitve. Športni direktor Miran Lipovac je po nedeljskem slavju zaupal, da se bo v kratkem sestal upravni odbor Aluminija in odločal o prihodnosti kluba. V molk pa so (za zdaj) zaviti tudi pri Interblocku, kjer ima škarje in platno v svojih rokah predsednik Joc Pečečnik, ki ima v teh dneh obilico poslovnih obveznosti, v kratkem pa bo moral sestaviti še osrednji smernici dela in ciljev za prihodnjo sezono. ''Smatram, da bi bilo igranje v prvi ligi velika vzpodbuda za naše fante in nov motiv. Vesel bi bil, če bi se vodstvo odločilo za 1. SNL,'' je Sportalu pojasnil trener dr. Zdenko Verdenik, ki je po nedeljski zmagi skočil na kratek dopust, v popoldanskih urah pa bo skupaj s pomočnikom Agronom Šaljo vodil še zadnji trening: ''Mislili smo, da bomo igrali še dodatne kvalifikacije, tako pa so v ponedeljek igralci izvedeli, da jim ne bo potrebno. Slačilnica navija za 1. SNL, čakamo na odločitev vodstva,'' pravi branilec, ki je kariero zaključil pri ''kockarjih''.

Če bi Ljubljančani, ki jim zaradi zavrnjene licence Triglava Gorenjske ni potrebno igrati dodatnih kvalifikacij z Nafto (Lendavčani so si na račun Kranjčanov že zagotovili obstanek v 1. SNL), odklonili vrnitev med najboljše, bi se na čakalnem seznamu znašla tretjeuvrščena Dravinja. ''Tega ne bi komentiral, niti nismo o tem razmišljali. Tretje mesto je uspeh, takoj po porazu v Ljubljani pa že razmišljamo o naslednji sezoni. V drugi ligi, kjer bi lahko igrali vidno vlogo,'' smatra predsednik kluba iz Slovenskih Konjic Bojan Podkrajšek, ki bi lahko kaj več o tej temi povedal po 2. juniju, pogovarjali pa smo se tudi s predsednikom četrtouvrščene Mure 05: ''Rajši bi osvojili uvrstitev v prvo ligo z rezultati kot pa da nam bi bilo to podarjeno. Torej, o tem bi se že pogovorili, a sem pristaš tega, da naj pride prva liga z lastnimi dosežki,'' nam je povedal Miroslav Topič.

Ne spreglejte