Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
1. 9. 2016,
14.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Zoran Dragić Igor Kokoškov Slovenija Kosovo kvalifikacije EuroBasket 2017

Četrtek, 1. 9. 2016, 14.31

6 let, 6 mesecev

Zoran Dragić drugače ne zna igrati

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Prvo od šestih tekem v sklopu kvalifikacij za evropsko prvenstvo so slovenski košarkarji uspešno prestali. S 113:68 so povozili Kosovo, pomemben delež k zmagi pa je prispeval tudi Zoran Dragić. "Takšnega uvoda smo si želeli," je dejal mlajši od bratov Dragić.

Slovenija je z zmago v Stožicah pričakovano začela popotovanje proti evropskemu prvenstvu 2017, potem ko je pred domačimi navijači visoko s 113:68 preskočila Kosovo.

Kako na EuroBasket 2017?

Na evropsko prvenstvo bo odpotovala najboljša reprezentanca iz skupine ter štiri najboljše drugouvrščene ekipe iz sedmih kvalifikacijskih skupin. Slovenija nastopa v skupini E skupaj z Bolgarijo, Kosovom in Ukrajino.

Izbranci Igorja Kokoškova so se resno lotili manj kakovostnega tekmeca, ki ni bil dorasel našim košarkarjem. "Maksimalno smo se pripravili na to tekmo. Kot bi igrali proti evropskim prvakom. Nobenega nasprotnika ne smemo podcenjevati. Tudi Kosova nismo. Želeli smo si takšnega uvoda v tekmo. Uspelo nam je, nato pa smo nadaljevali v ritmu in visoko zmagali," je sprva po zmagi povedal Zoran Dragić, ki je prispeval 19 točk.

Kvalifikacijska skupina E za EuroBasket 2017
Slovenski "Srečko" igral za Slovenijo in proti svoji državi

"Zelo sem vesel in ponosen na ekipo"

Zoran Dragić je bil proti Kosovu z 19 točkami drugi strelec. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Zoran Dragić je bil proti Kosovu z 19 točkami drugi strelec. Foto: Urban Urbanc/Sportida Zlasti je bil vesel pristopa, ki so ga skupaj s fanti prikazali: "Ponosen sem na ekipo, da smo pokazali takšen karakter. Vsi fantje smo si želeli čim prej končati tekmo. Da pridemo do večje razlike, zato tudi nismo popustili v obrambi. Ta tekma je že pozabljena. V žepu imamo eno zmago."

Mlajši od bratov Dragić se zaveda, da bo že v soboto proti Bolgariji drugačna zgodba, saj bo ta predstavljala večji zalogaj, povrhu vsega pa bo igrala pred domačim občinstvom. Na prvi kvalifikacijski tekmi je z 69:79 izgubila proti Ukrajini.

"Ekipi sta verjetno izenačeni. Danes smo se začeli pripravljati na Bolgarijo. Na vsako tekmo bomo šli enako. Drugače ne znam igrati kot tako, da sem na parketu stoodstoten. Hitro se lahko poškoduješ, če karkoli preračunavaš. In nihče pri nas ne preračunava. Gremo na polno," je še dejal Zoki, ki bo v prihodnji sezoni igral za Emporio Armani Milano.

Ne spreglejte