Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
1. 8. 2015,
8.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zoran Dragić Jure Zdovc reprezentanca EuroBasket

Sobota, 1. 8. 2015, 8.44

8 let

Zoran Dragić dobil zeleno luč

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na prvi pripravljalni tekmi slovenski navijači niso videli na delu Zorana Dragića, ki pa lahko od danes naprej že trenira z reprezentanco. Selektor Jure Zdovc je z mladimi potrpežljiv.

Čas hitro teče, slovensko košarkarsko reprezentanco pa že v ponedeljek in torek čakata novi pripravljalni preizkušnji, ko ji bo v Laškem in v Stožicah nasproti stala izbrana vrsta Avstralije.

Prvi test so izbranci Jureta Zdovca uspešno prestali. Nasproti jim je stala Nova Zelandija, ki je imela večji del dvoboja v Kidričevem pobudo, a so se kapetan Jure Balažič in soigralci v zaključku dvignili ter s 73:68 preskočili prvo oviro.

"Igrali smo proti ekipi, ki je igrala izjemno čvrsto. Bolj kot igra v napadu me je zanimala igra v obrambi. Imeli smo dve obrambi, ki smo ju dokaj uspešno menjavali. Nasproti je stal izrazit strelec Corey Webster, ki nam je v prvem polčasu povzročal veliko težav. V drugem delu smo nanj postavili Mitjo Nikolića, ki je dobro opravil svoje delo. Nekateri so odigrali standardno, kot je Balažič. Tudi Luka Rupnik me je pozitivno presenetil. Še vedno malce podivja in dela nespametne prekrške. Tudi oba centra Žiga Dimec in Alen Omić sta odigrala korektno. Ne bi podcenjeval nasprotnika, ki je dober, vendar v tem trenutku ni na ravni reprezentanc, s katerimi se bomo srečali v Zagrebu," se je Zdovc dotaknil prvega od desetih pripravljalnih testov, ki jih bo imela reprezentanca pred odhodom na EuroBasket.

Zoran Dragić lahko od danes naprej trenira z ekipo

Dobra novica za izbrano vrsto je, da se je danes Zoranu Dragiću prižgala zelena luč in bo lahko začel trenirati z reprezentančnimi kolegi, saj zaradi pravila lige NBA tega do 1. avgusta ni smel.

Verjetno lahko že v ponedeljek ali torek proti Avstralcem pričakujemo, da bo stopil za kakšno minuto na parket. Morda bo zaigral tudi Jaka Klobučar, ki si je na ponedeljkovih testiranjih nekoliko poškodoval hrbet, a k sreči težave niso velike in je že treniral.

"Uroš Slokar je igral na prvi tekmi le nekaj minut, varčevali smo tudi z močmi pri Nebojši Joksimoviću, ker fantje še niso v ritmu. Imamo še kar nekaj rezerv. Saša Zagorac zagotovo še ne bo igral približno sedem dni. Manjka tudi Miha Zupan, ki je v Istanbulu na konferenci gluhih. Od zdaj naprej bo aktiven Zoran, tako da imamo še kar nekaj rezerv," gleda selektor spodbudno naprej.

Pričakovano njegovi izbranci na začetku priprav niso mogli pokazati najboljše predstave, vendar je za ta čas najbolj pomembno, da je prisotna volja. Zdovc pa, kot pravi, mora biti pri mladih fantih potrpežljiv: "Na prvi tekmi sem kar bil. So se zgodile takšne stvari, ki jih že lep čas nisem vajen. Zlasti, ko se prikradejo kakšne napake … Moramo jih spodbujati. Za zdaj smo še pozitivni, ker jim moramo pomagati, saj delajo dobro. Zaslužijo si, da so tu."

Ne spreglejte