Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
6. 9. 2013,
18.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

EuroBasket Edo Murić

Petek, 6. 9. 2013, 18.29

8 let

Znova s Španci? Upam, da v finalu.

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po veliki zmagi nad Španijo na evropskem prvenstvu je bilo na obrazih slovenskih košarkarjev mogoče opaziti utrujenost, zato jim bo dan premora pred tekmo z Gruzijo dobro del.

"Zelo smo veseli te zmage, a smo se že umirili. Premagali smo Špance, dvakratne evropske prvake, to pa je bila šele druga tekma na prvenstvu. Moramo ostati trdno na tleh. Pogovorili smo se, da moramo še naprej igrati kot doslej. Adrenalin je bil po tekmi prisoten. Nekateri so potrebovali več časa, da so zaspali. Prost dan je dobrodošel, da se spočijemo. Imeli smo prvi trening, večer pa imamo prost. Čas bo za počitek," je po edinem petkovem treningu povedal Edo Murić, ki se je hrabro lotil Špancev in pomagal Sloveniji do pomembne zmage na EuroBasketu.

Da je Sloveniji uspel veliki met proti Španiji, smo se lahko prepričali po tekmi, ko je tudi selektor Božidar Maljković skakal od veselja. "Zagotovo ima Božo zelo veliko željo, da naredi dober rezultat. Tudi na treningih poudarja, da moramo ostati mirni, verjame v nas. Z njim je užitek delati. Je velik zmagovalec. Vesel sem, da sem lahko ob njem."

Prav vsi v ekipi so misli že usmerili proti Gruziji, ki jim bo nasproti stala v soboto. Zmaga bi pomenila že napredovanje v drugi del tekmovanja. "Gre za zelo bojevito ekipo. Tudi pri Gruzijcih ni izgubljene žoge, zato bo tekma na nož. Ekipa je že zelo dolgo skupaj. Zelo je uigrana, to se lepo vidi, saj ima v napadu veliko podaj. Že pred dvema letoma je dosegla velik uspeh, ko se je uvrstila v drugi krog tekmovanja," o naslednjem tekmecu pravi Murić. Navdušen je bil nad navijači, ki so na tekmi proti Španiji pričarali spektakularno vzdušje: "Bili so res izjemni, navijali so pred tekmo, med in po njej. Vsi nam mahajo, vsi nas bodrijo. Velik užitek je igrati pred takšnimi navijači. Bili so naš šesti igralec in upam, da bo tako tudi naprej."

Na tribuni ga je spremljal njegov brat Dino, ki je z vsem srcem s slovensko reprezentanco: "Bil je na obeh tekmah. Je velik navijač. Zelo vesel je bil obeh zmag. Pred vsako tekmo me pokliče in mi pove, da bo v dvorani in bo navijal za nas ter upa, da bomo zmagali. Res je velik navijač."

Z mislimi je tudi pri koprski skupini, s katero se bo Slovenija križala v drugem delu evropskega prvenstva v Stožicah. "Bil sem presenečen, da so Turki izgubili še proti Italiji. Spremljamo vse ekipe, veliko jih že poznamo. S koprsko skupino se križamo, to pa je dober način, da jih spoznamo," je dejal Edo, ki je na vprašanje, ali se bo Slovenija še srečala s Španijo na EuroBasketu, odgovoril: "Upam, da v finalu."

Ne spreglejte