Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
7. 9. 2015,
21.25

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jure Zdovc Slovenija Nizozemska

Ponedeljek, 7. 9. 2015, 21.25

8 let, 2 meseca

Zdovc: Če se bomo lepo gledali, nimamo možnosti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Strokovni štab slovenske košarkarske reprezentance z Juretom Zdovcem na čelu je že proučil naslednjega nasprotnika na EuroBasketu. Nizozemci si zaslužijo posebno spoštovanje.

Pred tretjim krogom evropskega prvenstva v košarki imata tako Slovenija kakor Nizozemska po en poraz in zmago. Obe reprezentanci sta se je veselili proti Gruziji, v torek pa se bo ena od ekip veselila drugega skalpa.

V slovenski izbrani vrsti računajo, da se bodo oni lahko pohvalili z dvema zmagama, zato so se temeljito lotili analize tekmeca. "Tekma z Nizozemsko bo težka. Bolj kot jih gledam, bolj se zavedam, da nas čaka težko delo. Dobra ekipa so in imajo pokrite vse položaje. Igrajo kot nekakšen stroj, so dobri atleti. Ne smemo pasti v njihov mlin, sicer bomo lahko imeli veliko težav. Gruziji se je to pripetilo. Obramba je dobra in čvrsta. Igrajo tudi po globini. Naša naloga bo, da bomo pametni in strpni. Zanje je značilno, da so nepredvidljivi," se je selektor Jure Zdovc dotaknil Nizozemcev, za katere je značilna poletna igra.

Spregovoril je tudi o igri svojih izbrancev, s katero ni povsem zadovoljen: "To ni nič novega. Težave, ki so nas spremljale med pripravami, imamo tudi zdaj. Bilo je nekaj tudi zelo dobrih stvari. Pomembno je bilo, da smo proti Gruziji pokazali pravi značaj. Obramba je bila tri četrtine časa, z nekaj nedopustnimi napakami, dobra. Ukvarjamo se s tem, da zmanjšamo pomanjkljivosti."

Edini v slovenski izbrani vrsti, ki na EuroBasketu še ni stopil na parket, je Saša Zagorac. Kot razlog, zakaj je tako, Zdovc navaja, da v zadnjem tednu ni bil pravi.

"Ko igramo disciplinirano, je super, ko gremo na izlete v neznano, imamo težave"

Z igralci se je prav tako usedel in vnovič poudaril, katerih stvari ne smejo ponavljati, da ne bodo nasprotniku prevečkrat podarili žog. Gruzijcem so jih kar 19, a so zato prej odigrali zelo dobro in to ni bilo ključno: "Pričakujem odziv in bil je. To je dobro. Stvari je treba razčistiti. Če se bomo lepo gledali, nimamo možnosti. Stvari si moramo povedati in biti samokritični. Z organizacijo napada nisem zadovoljen. Ves čas se pogovarjamo o tem. Ko igramo disciplinirano, je super, ko gremo na izlete v neznano, prekinjamo akcije in iščemo podaje iz skoka, pa imamo težave."

Slovenski košarkarji se zavedajo, da je dvoboj z Nizozemci eden od ključnih, saj bi si z zmago skoraj že zagotovili napredovanje v drugi del. Proti košarkarjem iz dežele tulipanov bo odločilen skok.

Ponoči se je zbudil in začel pogledovati proti Rigi

Ura, ob kateri se bodo slovenski košarkarji v torek pomerili z Nizozemci, bo zgodnja. Že ob 15. uri jih čaka obračun, ob istem času pa bodo zaigrali tudi v sredo proti Grkom in dan pozneje še proti Makedoniji. "Ura je neugodna. Če že, raje igram prej. Prilagodili se bomo. Za obe ekipi bo enako. Ko bomo videli navijače, bomo hitro pravi," je dejal Zdovc.

Vse bolj pa bodo slovenski košarkarji in trenerji pogledovali proti skupini D, s katero se križajo. Zdovc se je že ponoči zbudil in začel pogledovati proti Litvi, Latviji, Češki, Belgiji, Ukrajini in Estoniji.

"Ponoči sem začel razmišljati o skupini, s katero se križamo. Nisem mogel spati. Navadno je tako, da po tekmah ne morem spati, ker sem pred tekmo skoncentriran. Po tekmi gre vse ven in ne morem spat. Vsak različno doživlja. Imamo realne možnosti, da gremo dalje, treba bo podrobneje spremljati tudi skupino v Rigi. Vidim suvereno Češko, ki ima res dobro ekipo. Presenetljiv je bil izid med Litvo in Latvijo, da so Latvijce, ki imajo napadalne akcije, spravili do tako majhnega števila točk," je v ponedeljek dopoldne, preden so nato Belgijci presenetili Litovce, še povedal slovenski selektor.

Ne spreglejte