Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
5. 10. 2011,
10.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Edo Murić Zoran Dragić Krka Union Olimpija

Sreda, 5. 10. 2011, 10.15

8 let

"Z Zoranom prideva prva in zadnja greva"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nadarjena slovenska košarkarja Edo Murić in Zoran Dragić sta v torek po zmagi nad Olimpijo v superpokalu prišla že do četrte lovorike v dresu novomeške Krke. A si jih želita še več.

Vse od prihoda v Krko sta se Edo Murić in Zoran Dragić navadila zbiranja lovorik. V minuli sezoni sta prišla kar do treh. Najprej so Novomeščani osvojili superpokal, nato evropsko tekmovanje EuroChallenge ter za konec še državno prvenstvo. Z zbiranjem nadaljujeta tudi letos, saj sta skupaj s soigralci vnovič stopila na nov vrh – tudi tokrat na superpokalni. "Olimpija ni bila v popoldni postavi, kar se je poznalo. Igralci niso bili uigrani. Niso delovali tako kot na prejšnji tekmah, ki smo si jih ogledali. Bila je težka tekma. Vedno nam je tekmec dihal za ovratnik, vendar smo pametno igrali na koncu, je sprva o tekmi z Olimpijo, ki jo je Krka dobila z 80:72 dejal Edo, ter o pomenu te lovorike dodal: "Ta naslov je dobra popotnica za sezono. Že lani smo se superpokalne tekme lotili povsem resno, kar je bilo dobrodošlo za naprej. Vsi veste, kako se je sezona potem nadaljevala in zaključila. Upam, da bo tako tudi letos. Osvojili smo kar nekaj naslovov in upam, da bomo šli letos po isti poti. Eden pokal že gre z nami v Novo mesto in upam, da jih bo romalo še več.

"Ko igram košarko, sem na počitnicah"

Skupaj s soigralci ga čaka v tej sezoni višji rang tekmovanja v Evropi. Krka bo namreč nastopila v Eurocupu, ki velja za drugo najmočnejše tekmovanje v Evropi – takoj za evroligo. A slovenski prvaki ne želijo igrati le obrobne vloge, mladi Murić pa vidi v tem tekmovanju lepo priložnost za napredek. "Eurocup je nov izziv. Komaj čakam, da se spoprimem z njim. Moja pot gre korak za korakom. Upam, da bo že naslednja sezona moja prva evroligaška," je optimističen mlajši od bratov Murić, ki je imel skupaj z Zoranom Dragićem le dober dan prosto po prihodu z evropskega prvenstva v Litvi, saj sta se nemudoma priključila ekipi, ki je nato že 1. oktobra igrala tekmo prvega kroga lige ABA proti Maccabiju. "Sva mlada igralca in morava trenirati. To je najino življenje. Jaz nisem utrujen. Meni je košarka zabava. Sem na počitnicah, ko igram košarko. Trenirava zelo resno. Prihajava prva in odhajava zadnja s treningov. Upam, da se nama bo to obrestovalo in bova postala dobra košarkarja," je še za konec dejal Murić.

Ne spreglejte