Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
27. 10. 2014,
13.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matic Rebec Goran Dragić Goran Dragić Helios Suns Phoenix Suns

Ponedeljek, 27. 10. 2014, 13.05

7 let, 12 mesecev

Veste, zakaj Rebec pri Suns nosi Dragićevo številko?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ali je naključje, da se domžalski klub imenuje Helios Suns in da prvi košarkar kluba nosi številko 1, enako kot pri Phoenix Suns nosi Goran Dragić? Ni, Matic Rebec jo je izbral že v reprezentanci.

Poletno sago o prestopu Matica Rebca v Union Olimpijo je končal kar Gerald Martens, novi lastnik Heliosa, ki je dodobra vključen tudi v domžalski košarkarski klub.

Mladi slovenski reprezentant je bil tik pred odhodom v sosednjo Ljubljano, kamor si je tudi sam želel, a ga Avstrijec ni spustil iz rok, saj je želel graditi ekipo okoli njega, zato naj bi mu dal takšne finančne pogoje, kot so mu jih ponujali pri Olimpiji. "Ta zgodba je za mano. Jasno je, da me je vleklo v Olimpijo, vendar sem zdaj osredotočen na igre v dresu Heliosa. Moram pokazati, da sem lahko vodja na parketu. Lahko rečem, da imam odprte roke in da mi v Domžalah zaupajo. Ekipa še ni uigrana in za to si prizadevamo, da ne bomo imeli takšnih padcev," je sprva dejal 19-letni Rebec.

Ob pogledu na domžalski košarkarski klub bi lahko našli veliko vzporednic s Phoenix Suns, saj so dresi zelo podobni, na njih pa je prav tako napis Suns, ki ga ima na prsih Goran Dragić onstran luže. Zanimivo pa je, da ima tudi Matic Rebec na dresu številko 1 kakor Gogi. Naključje? "Ko sem bil v reprezentanci, smo se malce pošalili, da bi imel še jaz takšno številko pri Helios Suns kot Goran pri Phoenix Suns. Pa sem jo nato izbral. Veliko sem se naučil v tem času od njega. On je velik košarkar in človek. Vesel sem bil, da sem imel to priložnost igrati in trenirati z njim," pojasnjuje Rebec.

Od njega v Domžalah veliko pričakujejo, tudi sam pa je sprejel to vlogo in mu gre za zdaj več kot odlično. Njegovo povprečje je kar 22,3 točke, 4,7 podaje in 3,7 skoka na tekmo, kar ga uvršča med najboljše košarkarje državnega prvenstva.

Če bo nadaljeval tako uspešne igre, lahko kmalu pričakuje, da bodo na njegova vrata potrkale ponudbe drugih klubov, a o tem Matic ne razmišlja, saj želi imeti misli usmerjene le na parket. Je pa jasno, da bo to zanj zadnja sezona pri Helios Suns, saj je to okolje že prerastel.

Ne spreglejte