Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 1. 2024,
19.49

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

Natisni članek

Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Simone pianigiani

Ponedeljek, 1. 1. 2024, 19.49

3 mesece, 3 tedne

trenerska menjava

Uradno: Simoneja Pianigianija na mestu glavnega trenerja menja Zoran Martić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17
Cedevita Olimpija : Joventut, EuroCup, Simone Pianigiani | Simone Pianigiani ni več trener Cedevite Olimpije. | Foto www.alesfevzer.com

Simone Pianigiani ni več trener Cedevite Olimpije.

Foto: www.alesfevzer.com

Govorice zadnjih dni so danes dobile uradno potrditev. Italijanski trener Simone Pianigiani se poslavlja z mesta glavnega trenerja članske zasedbe Cedevita Olimpija. Kot so sporočili iz kluba, sta se klub in glavni trener zaradi Italijanovih zdravstvenih težav dogovorila za prekinitev sodelovanja. Mesto glavnega trenerja vsaj do konca sezone prevzema Zoran Martić.

Cedevita Olimpija Simone Pianigiani
Sportal Italijanski strateg na izhodnih vratih?

Simone Pianigiani je glavni trener zmajev postal junija letos, ko je na tem mestu zamenjal Mira Alilovića. Ljubljanski kolektiv je popeljal do pričakovane zmage v superpokalu, v regionalni ligi je Cedevita Olimpija na 14 tekmah vknjižila deset zmag, v evropskem pokalu pa je na 13 tekmah kar 13-krat izgubila in s tem izgubila tudi teoretične možnosti za preboj v končnico tekmovanja. Na superpokalu lige ABA v Podgorici je ekipa z Italijanom na trenerskem čelu na klopi doživela tri poraze in tekmovanje sklenila na osmem mestu.

Jaka Blažič Cedevita Olimpija Mega
Sportal Odličen začetek Cedevite Olimpije, razpad sistema v drugem polčasu

"Simoneju se zahvaljujemo za profesionalno delo in odnos v času, ki ga je preživel z nami," pravi Davor Užbinec. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida "Simoneju se zahvaljujemo za profesionalno delo in odnos v času, ki ga je preživel z nami," pravi Davor Užbinec. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Zaupanje v prvega moža ekipe v Cedeviti Olimpiji skupaj z omejenim proračunom ni bilo pogojeno le z rezultati, temveč tudi s finančnimi izdatki kluba. Ni skrivnost, da naj bi Pianigiani za triletno pogodbo prejel milijon evrov, kar bi v primeru slovesa od Ljubljane s klavzulami močno zarezalo v finančno stanje slovenskih prvakov, a naj bi zdaj obe strani našli skupni dogovor. Ob slovesu italijanskega trenerja od Ljubljane naj bi se v zasedbo Cedevite Olimpije vrnil tudi Zoran Dragić, ki je bil od začetka sezone na plačilni listi ljubljanskih košarkarjev, a je bil po odločitvi Pianigianija nerazumljivo postavljen na stranski tir. Da bi se izkušeni slovenski reprezentant lahko vrnil na treninge, je že prejšnji teden dal vedeti tudi direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec.

Ta je ob slovesu od 54-letnega Italijana v izjavi za klubsko stran dejal: "Simoneju se zahvaljujemo za profesionalno delo in odnos v času, ki ga je preživel z nami, obenem pa mu želimo vse dobro v nadaljevanju kariere, hkrati pa mu želimo čim hitrejše okrevanje."

Zoran Martić se vrača za trenersko krmilo zmajev. | Foto: Urban Meglič/Sportida Zoran Martić se vrača za trenersko krmilo zmajev. Foto: Urban Meglič/Sportida

Vrača se Martić

Na mesto glavnega trenerja članske zasedbe Cedevite Olimpije bo vsaj do konca tekmovalne sezone 2023/24 sedel slovenski trener Zoran Martić. Stari znanec slovenskega košarkarskega parketa z izkušnjami z mednarodnih prizorišč je po igralski karieri, v kateri je nosil drese Celja, Šentjurja in Ilirije, leta 1992 postal trener pri Iliriji, med letoma 1993 in 1997 pa deloval v mladinskem pogonu takratne Smelt Olimpije. Med letoma 2008 in 2010 je bil pomočnik glavnega trenerja članske ekipe v takratni Union Olimpiji, v začetku leta 2018 pa je postal glavni trener ljubljanskih zmajev, s katerimi je osvojil naslov slovenskega državnega prvaka v sezoni 2017/18. Z mesta glavnega trenerja ljubljanskega kluba se je poslovil novembra istega leta.

"Moj prihod v Cedevito Olimpijo sovpada z začetkom koledarskega leta. Vodstvu kluba se zahvaljujem za izkazano zaupanje in priložnost. Zavedam se položaja, v katerem smo, in pričakovanj športne javnosti. Prepričan sem, da jih lahko z dobrim delom ter ob pomoči navijačev tudi uresničimo," je v klubski mikrofon dejal Martić, Užbinec pa dodal: "Zadovoljni smo, da nam je uspelo v kratkem času najti trenerja, ki bo na klopi zamenjal Simoneja Pianigianija. Zoran Martić bo po letu 2018 znova del našega kluba in veseli smo, da se nam je pridružil. Vemo, da je za nas sezona v evropskem pokalu žal izgubljena, hkrati pa se zavedamo, da je pred nami še hud boj za najvišja mesta v regionalni ligi in, nenazadnje, lov na obe preostali domači lovoriki v tej sezoni. Želimo doseči vse preostale zastavljene cilje in verjamem, da bo ekipa dala vse od sebe, da s ponosom brani barve Ljubljane in Cedevite Olimpije."

Ne spreglejte