Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2023,
9.23

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

Los Angeles Lakers NBA Magic Johnson

Ponedeljek, 30. 10. 2023, 9.23

6 mesecev

Magic Johnson zna vlagati denar

Uradno je postal milijarder

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
Magic Johnson | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nekdanji zvezdnik lige NBA, sloviti Magic Johnson, je uradno postal milijarder, kaže najnovejša lestvica najbogatejših ljudi na svetu revije Forbes, poroča poljska tiskovna agencija PAP. Johnson je dolarski in tudi evrski milijarder, njegovo premoženje namreč znaša 1,2 milijarde dolarjev oziroma 1,13 milijarde evrov.

Štiriinšestdesetletni nekdanji košarkar s pravim imenom Earvin Johnson mlajši, Čarobni oziroma Magic je njegov vzdevek, je postal četrti košarkar v zgodovini lige NBA, čigar premoženje je preseglo milijardo ameriških dolarjev.

To je uspelo tudi Michaelu Jordanu, tragično preminulemu Kobeju Bryantu, ki je umrl v nesreči helikopterja januarja 2020, in LeBronu Jamesu. Ta se je maja 2022 zapisal v zgodovino kot prvi aktivni igralec z milijardo dolarjev na računu.

Johnsonovo premoženje vključuje manjšinske deleže v profesionalnih športnih klubih Los Angeles Sparks (ženska košarkarska liga WNBA), Los Angeles Dodgers (liga v bejzbolu MLB), Los Angeles FC (nogometna liga MLS) in Washington Commanders (liga ameriškega nogometa NFL). Premoženje Johnsona se plemeniti tudi z deleži v verigah Starbucks, Burger King, 24 Hour Fitness in zavarovalnici EquiTrust.

Magic Johnson v času, ko je blestel na v dresu LA Lakers. | Foto: Getty Images Magic Johnson v času, ko je blestel na v dresu LA Lakers. Foto: Getty Images

Z LA Lakers je bil petkratni prvak

Magic Johnson je bil član legendarne ameriške ekipe, ki je leta 1992 v Barceloni osvojila zlato olimpijsko medaljo. Šlo je za slovito sanjsko moštvo, Dream Team.

Johnson je petkratni prvak z LA Lakers (med 1980 in 1988). Trikrat je bil imenovan za najkoristnejšega igralca lige v rednem delu sezone in prav tolikokrat prejel nagrado za MVP finala. Dvanajstkrat je nastopil na tekmi zvezd in bil dvakrat MVP te ekshibicijske tekme.

Preberite še:

LeBron James
Sportal LeBronu Jamesu so pokvarili obletnico
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Američan še presegel Dončića, Cuban česa takega še ni videl
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Rekorder Dončić poskrbel za potezo, ki odmeva #video
Ne spreglejte