Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2023,
6.51

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

Natisni članek

Nikola Jokić LeBron James Los Angeles Lakers Houston Rockets Denver Nuggets Golden State Warriors Draymond Green Liga NBA

Ponedeljek, 30. 10. 2023, 6.51

6 mesecev

Liga NBA, 29. oktober

LeBronu Jamesu so pokvarili obletnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97
LeBron James | LeBron James ni imel razlogov za praznovanje. | Foto Guliverimage

LeBron James ni imel razlogov za praznovanje.

Foto: Guliverimage

V noči na ponedeljek so v ligi NBA igrali šest tekem. Prvaki Denver Nuggets so premagali Oklahomo City Thunder (128:95), z 28 točkami in 14 skoki je bil igralec tekme kdo drug kot Nikola Jokić. LeBron James, ki je praznoval 20. obletnico igranja v ligi NBA, je z Los Angeles Lakers gostoval v Sacramentu. Tekmo so dobili domači košarkarji.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Američan še presegel Dončića, Cuban česa takega še ni videl

Košarkarji Sacramento Kings so pokvarili 20. obletnico LeBrona Jamesa v ligi NBA, potem ko so na domačem parketu po podaljšku Jezernike premagali z izidom 132:127. Malik Monk je na tekmi dosegel 22 točk, od tega 11 v podaljšku ter Kevinu Huerterju podal za odločilno trojko 32 sekund pred koncem.

De’Aaron Fox je za Sacramento prispeval 37 točk in osem asistenc, pri čemer je dosegel osem točk v zadnjih šestih minutah rednega dela, potem ko si je v zadnji četrtini poškodoval gleženj. Domantas Sabonis je dodal 12 točk in 15 skokov.

"To je bila trdo prigarana zmaga," je dejal trener Kings Mike Brown. "Napredujemo v pravi smeri. Več igralcev je pokazalo izvrstno predstavo. Malik je bil sicer ključni igralec, še posebej v podaljšku."

LeBron James, ki je bil kot prvi izbor leta 2003 izbran za Cleveland Cavaliers, je končal tekmo s 27 točkami, 15 skoki in osmimi asistencami v 39 minutah. Na svoji prvi tekmi 29. oktobra 2003 proti Kings je dosegel 25 točk, devet asistenc in šest skokov.

Nikola Jokić je spet blestel. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nikola Jokić je spet blestel. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Denver je dosegel še tretjo zaporedno zmago

Oklahoma City Thunder, sicer mlada in obetavna ekipa, je v nedeljo doživela poraz proti branilcem naslova prvaka NBA, Denver Nuggets. Ti so na koncu zmagali z izidom 128:95. Nikola Jokić je prispeval 28 točk in 14 skokov ter ekipo Nuggets pripeljal do tretje zaporedne zmage.

Michael Porter Jr. je za Denver dosegel 20 točk in devet skokov, Jamal Murray pa 19 točk in osem asistenc.

Shai Gilgeous-Alexander je priznal premoč nasprotnika, poudaril pomanjkljivosti svoje ekipe in pohvalil obrambo Denverja. Gilgeous-Alexander je tokrat dosegel le sedem točk, potem ko ga je obramba Denverja povsem ustavila.

Liga NBA, 29. oktober:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Rekorder Dončić poskrbel za potezo, ki odmeva #video
Ne spreglejte