Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 2. 2012,
17.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Beno Udrih Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 8. 2. 2012, 17.25

8 let

Udrih in Dragić do zmag v gosteh (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Beno Udrih je v košarkarski ligi NBA z Milwaukeejem v gosteh premagal Toronto, Goran Dragić pa s Houstonom Portland.

Dragić je s svojo ekipo Houston Rockets slavil zmago (103:96) na gostovanju pri Portland Trail Blazers. Ljubljančan je v 23 minutah k zmagi prispeval deset točk, po tri skoke in podaje, štiri ukradene žoge. Zaigral je tudi Beno Udrih z Milwaukee Bucks, ki so v gosteh s 105:99 premagali Toronto Raptors. Dragić in njegovi soigralci s sklopi so se tokrat res izkazali. Chase Budinger je zbral največ točk v sezoni, 22, Courtney Lee jih je dodal 16, skupno pa so rezervisti zbrali kar 66 točk. "Dobro smo se ujeli, v ekipi deluje prava kemija," je menil Budinger, slovenski košarkar pa je po tekmi v tvitu prav tako izrazil zadovoljstvo: "Kakšna težka tekma! Košarkarji s klopi smo igrali res dobro in zbrali 66 točk. Gremo po novo zmago proti Phoenixu."

V Torontu je proti nekdanjim soigralcem blestel košarkar Milwaukeeja Carlos Delfino; 25 točk je njegov najboljši izid sezone, prav tako devet skokov. Drew Gooden je dodal še 20 točk in 14 skokov, Bucks pa so od zadnjih osmih medsebojnih dvobojev s Torontom izgubili le enega. Udrih je na parketu preživel 14 minut in v tem času ni dosegel niti točke, zbral pa je dva skoka in štiri podaje.

V obračunu moštev, ki vodita v svojih skupinah, so bili v Philadelphii boljši gostje iz San Antonia. Blestel je Tony Parker, ki je za ostroge zbral 37 točk, rezervist Gary Neal pa je tekmo končal pri 18. Pri domačih, ki so s tem dvobojem končali niz zahtevnih tekem z ekipami z vrha, pa je bil najboljši Lou Williams z 22 točkami.

Za uspeh Orlanda proti Miamiju sta bila ključna dva dejavnika: razigrani Dwight Howard, saj je za dvojni dvojček nabral kar 25 točk in 24 skokov, ter prava "kanonada" domačega moštva pri metih za tri točke. Howard - tudi on je enkrat poskusil, a zgrešil - in soigralci so jih zadeli 17 iz 42 poskusov. Zadnja številka je klubski rekord v številu zmetanih trojk, za rekord učinkovitosti pa sta v košu končali dve žogi premalo. Na drugi strani je pri poražencih Dwyane Wade končal pri 33 točkah, zvezdnik LeBron James pa ni imel najboljšega dne, z metom 5-15 je zbral zanj skromnih 17 točk.

Z dvojnim dvojčkom je tekmo končal tudi igralec Atlante Josh Smith (28 točk, 12 skokov), njegova ekipa pa je z zmago proti Indiani prekinila niz treh porazov. Tudi Dallas je zmagal prvič po treh izgubljenih tekmah, za uspeh v Denverju pa je seveda levji delež prispeval nemški zvezdnik Dirk Nowiztki (25 točk).

V New Orleansu dvomov o zmagovalcu ni bilo, saj je bil Chicago premočan, domači pa so s trojko Marca Belinellija v zadnji sekundi preprečili novo najmanjše število doseženih košev v klubski zgodovini. Tekmo so tako sršeni končali pri 67 točkah, negativni rekord pa ostaja pri 65.

Cleveland je premagal Los Angeles Clippers, Ramon Sessions je na svoji prvi tekmi sezone dosegel 24 točk, Antawn Jamison pa jih je dodal še 27. Clippers so v tretji četrtini zaostajali že za 15 točk, a tudi po zaslugi Blaka Griffina (25 točk) izenačili na 87:87, preobrata pa ni bilo.

Ne spreglejte