Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 10. 2018,
10.58

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,26

Natisni članek

Minnesota Timberwolves NBA Jimmy Butler

Petek, 12. 10. 2018, 10.58

5 let, 6 mesecev

Problemi v vrstah Minnesote Timberwolves

Težave v NBA, ameriškemu zvezdniku prekipelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,26
Jimmy Butler NBA | Jimmy Butler je še vedno član Minnesote. | Foto Reuters

Jimmy Butler je še vedno član Minnesote.

Foto: Reuters

Ameriški košarkar Jimmy Butler je že pred dobrim mesecem zaradi nezadovoljstva zahteval prestop iz Minnesote Timberwolves. Takrat se je med najbolj glasnimi govoricami kot nov dom Butlerja omenjalo tudi Dragićev Miami, a danes je 203 centimetre visoki košarkar še vedno član Minnesote. 

Jimmy Butler, ki še vedno ne želi ostati v vrstah Minnesote, se je vrnil na trening Timberwolvesov prvič po začetku govoric, da želi ameriški košarkar zapustiti dozdajšnji dom. Ker je sezona oddaljena manj kot teden dni, Butler pa še ni našel novega kluba, se je vrnil na parket Minnesote.

Jimmy Butler je bil član ameriške košarkarske reprezentance leta 2016, ko so Američani osvojili 15. zlato olimpijsko medaljo. | Foto: Reuters Jimmy Butler je bil član ameriške košarkarske reprezentance leta 2016, ko so Američani osvojili 15. zlato olimpijsko medaljo. Foto: Reuters Svoje nezadovoljstvo v klubu iz Minneapolisa je Jimmy Butler na glas izrazil na sredinem treningu Minnesote oziroma na prvem treningu po vrnitvi v vrste Minnesote. Glavni akterji s treninga sicer molčijo o incidentu s treninga, a kljub temu so na dan privrele marsikatere podrobnosti. Kot poroča ESPN, je Butler med drugim generalnemu direktorju kluba zabrusil, da ga potrebujejo in da brez njega ne morejo zmagati.

Butler je svoje nezadovoljstvo izrazil tudi proti trenerju Tomu Thibodeauu in svojim soigralcem, med drugim Karlu-Anthonyju Townsu in Andrewu Wigginsu. Zvezdnikova soigralca Anthony Tolliver in Jeff Teague sta na novinarska vprašanja o izbruhu Butlerja le dejala, da je bil ameriški zvezdnik prisoten na treningu Wolvesov.

"Želim si biti cenjen"

Le nekaj ur po izbruhu je Butler gostoval na intervjuju za ESPN, v katerem je povedal, da je večina navedb resničnih. "Zelo dolgo nisem igral košarke. Zelo sem strasten, obožujem ta šport in vedno želim zmagati. Vsa moja čustva so privrela na dan v teh besedah. Zavedam se, da to ni bil pravi način, a tega ne morem nadzorovati, ko sem na igrišču. S tem izkažem svojo ljubezen do košarke. V svojih besedah sem bil povsem iskren in ravno to je danes problem. Vse je strah biti odkriti. Če komu niso bile všeč moje besede na treningu, bi mi lahko to povedal v obraz," je svoj izbruh na treningu pojasnil košarkar Minnesote.

"Če sem iskren, mislim, da se trenutnega stanja v klubu ne da popraviti. Le jaz sem odkrit v tem celotnem dogajanju. Vprašajte kogarkoli, kaj se je zgodilo na treningu, in vam bo rekel, da ne ve. Opravičujem se, če moj način ni pravi, a vse, kar si želim, je to, da zmagujem. Želim si biti cenjen, a tega v Minnesoti nisem dobil. Že štiri dni po koncu sezone sem začel pogovore s trenerjem Thibodeaujem in povedal, da želim oditi. Pogovarjali smo se celo poletje, a se ni zgodilo nič," je o prestopni sagi še povedal Butler.

Po 13 letih v končnici

Minnesota je zaradi izbruha odpovedala tudi četrtkov trening, hkrati nihče izmed Wolvseov ni bil na voljo za medijska vprašanja. Wolvesi bodo novo sezono odprli 17. oktobra proti San Antonio Spursom. Minnesota se je sicer v prejšnji sezoni prvič po 13 letih prebila v končnico lige NBA, za kar je imel ogromno zaslug tudi Butler. V prvem krogu play-offa so jih nato v petih tekmah izločili Houston Rockets.

Jimmy Butler
Sportal Zasuk v NBA: bo ameriški zvezdnik novi soigralec Dragića?
Ne spreglejte