Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
30. 6. 2015,
15.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

LeBron James Dwyane Wade Goran Dragić Goran Dragić

Torek, 30. 6. 2015, 15.26

8 let

Številčna jata, med katero so tudi Lebron, Love, Dragić …

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
1. julija se začenja zanimivo dogajanje v ligi NBA, saj se bodo lahko prosti košarkarji uradno začeli pogajati s klubi. Kdo so največji zvezdniki, ki bodo lovili nove pogodbe?

Prvi julijski dan bodo telefonske linije in predali za elektronsko pošto prostih košarkarjev v ligi NBA zelo zasedeni. Začenjajo se uradna pogajanja s klubi o novih pogodbah, ki jih bodo lahko podpisali 9. julija. Med prostimi igralci je tudi kar nekaj zvezdnikov.

Organizator igre je na zadnji dan prestopnega roka, ko je Goran Dragić odšel v Miami, okrepil Phoenix, vendar pri Soncih ni prikazal bleščečih predstav. Njegove številke so v primerjavi z igrami pri Milwaukeeju padle (od prestopa je dosegal le 13,5 točke na tekmo in 4,5 podaje, pred tem pa 17,8 točke in 5,4 podaje). Knight bo omejeni prosti igralec, kar pomeni, da bodo imeli pri Phoenixu možnost izenačitve ponudbe preostalih klubov, več ameriških medijev pa je že pisalo, da bo 23-letni Američan sklenil petletno pogodbo, vredno 70 milijonov dolarjev (62,4 milijona evrov) in ostal pri Phoenxu.

Milsap je bil leta 2006 na naboru lige NBA izbran šele kot 47., vendar je Utahu hitro dokazal, da so se odločili pravilno. Zadnji dve sezoni je igral za Atlanto in se uveljavil kot eden najboljših krilnih centrov v ligi, zdaj pa bo tretjič v svoji devetletni NBA-karieri lovil pogodbo kariere. Zdajšnja, ki jo je leta 2010 podpisal z Atlanto, je bila vredna 19 milijonov dolarjev (17 milijonov evrov), ob Orlih pa je glavni protagonist Boston.

Pri Atlanti se je odlično vklopil v sistem Mika Budenholzerja, saj zna 30-letnik odlično zadevati s polrazdalje (povprečje 16,9 točke v zadnji sezoni), ob tem pa tudi dobro podaja.

Pri Golden Statu je bil prvi zvezdnik, vendar je nato v moštvo prišel Steph Curry in prostora za Monto Ellisa ni bilo več. Vmes se je ustavil še pri Milwaukeeju, zadnji dve sezoni pa je odigral pri Dallasu in bil njihov prvi strelec.

Ellis se je odločil in ni izkoristil enoletnega podaljšanja pogodbe, vredne osem milijonov dolarjev (sedem milijonov evrov). Zdaj bo lovil veliko večjo vsoto, zanj pa se zanimajo pri Indiani, ki išče igralca, kot je bil pred dvema sezonama Lance Stepgenson, na preži pa je tudi Miami, če se ne bo zgodilo pričakovano in Dwyane Wade in Goran Dragić ne bosta ostala pri Vročici.

Green po svoji številkah ne spada med najboljše košarkarje lige NBA, vendar opravi zelo veliko tudi "nevidnega" dela. Letos je bil eden glavnih delov šampionske sestavljanke pohoda Golden Stata do naslova, njegova pogodba pa je bila vredna le 900 tisoč dolarjev (800 tisoč evrov). Mu bodo Bojevniki ponudili maksimalno pogodbo?

Center Los Angeles Clippers bo imel na mizi številne ponudbe, Clippers pa zelo zvezane roke zaradi visokih pogodb Chrisa Paula in Blaka Griffina. Jordan je v samem vrhu v kategoriji skokov, blokad in meta iz igre in je odlično dopolnjeval Griffina ter skupaj držal celotno obrambo Clippers, ki ne slovi ravno kot najboljša v ligi.

Carmelo Anthony ga je že povabil v New York, veliko zanimanja pa je pokazal tudi Dallas. Vsekakor bo Jordan eden najbolj vročih imen na tržnici.

V odsotnosti v zadnjih letih vedno poškodovanega Derrcika Rosa je Jimmy Butler postal vodja Chicaga in bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca lige. Za njegov razvoj je zelo zaslužen zdaj že nekdanji trener Bikov Tom Thibodeau. Butler naj bi imel enoletno ponudbo Los Angeles Lakers, saj bi lahko nato prihodnje leto lovil še višjo pogodbo, ko bo začela veljati bogata pogodba lige NBA za TV-pravice in bodo klubi verjetno lahko ponujali višje pogodbe.

Zelo verjetno bo Chicago izenačil kakršnokoli ponudbo za Butlerja.

Lani se je njegovo ime veliko omenjalo, saj je bil udeležen v eno največjih menjav v pretekli sezoni. Iz Minnesote, kjer je bil vodja, je odšel k Clevelandu, kjer je bil sicer šele tretja napadalna izbira, vendar je bil prvič v karieri v zmagovitem moštvu in zaigral v končnici.

Love se je poškodoval v končnici in zatrdil, da bo pripravljen do začetka sezone. Za 26-letnega košarkarja so zanimanje pokazali tudi pri New Yorku, Lakers in Bostonu.

Najboljši obrambni igralec lige in MVP lanskega finala, ko se je na vrh zavihtel s San Antoniom, bo končno pravično plačan. Ob počasi poslavljajočih se Manu Ginobiliju in Timu Duncanu (še vedno nista uradno naznanila, ali bosta igrala še eno sezono ali se poslavljata) Leonard postaja prvi mož Ostrog, letošnje poletje pa bo začinil z maksimalno pogodbo.

Verjetno najboljši center v ligi, ki mu bodo najvišjo mogočo pogodbo ponujali vsi. Na parketu dela vse – zadeva, podaja, skače, nadzoruje obrambo in prihaja v najboljša leta.

Mlajši od bratov Gasol pravi, da se odlično počuti pri Memphisu, hitro pa je zavrnil možnost odhoda k Lakers, kjer je pred leti blestel njegov brat Pau. Grizliji bodo seveda naredili vse, da Španec ostane pri njih, vendar bodo imeli veliko konkurence.

Kaj pa James in Wade?

Tudi LeBron James bo drugo leto zapored na tržnici, saj ni izkoristil ponudbe za enoletno podaljšanje. Zelo malo možnosti je, da bi še enkrat "izdal" Cleveland in odšel drugam, ne nazadnje bodo Konjeniki ob zdravem Kyrieju Irvingu in Kevinu Lovu med glavnimi favoriti za naslov. Prav z Lovom se je James pred kratkim tudi sestal, verjetno pa ga je poskušal prepričati, da ostane pri Clevelandu.

Prost bo tudi Dwyane Wade, ki že vseh 12 sezon igra za Miami. Tudi on ni izkoristil enoletnega podaljšanja. Wade si želi višjo pogodbo, saj je do zdaj vedno pustil nekaj milijonov na mizi za ekipo, da se je lahko za borila naslov. Leta 2006 je bil ob naslovu najbolje plačani igralec Miamija Shaquille O'Neal, zdaj pa Chris Bosh, zato je 33-letnik prepričan, da je njegov čas.

Ne spreglejte