Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
24. 6. 2011,
10.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Smodiš

Petek, 24. 6. 2011, 10.51

7 let, 12 mesecev

Smodiš: Vsa vrata so odprta

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Matjaž Smodiš je v idiličnem okolju grada Mokrice potrdil, da po šestih letih zapušča moskovski CSKA. ''Ne vem, kaj me čaka,'' pravi izkušeni reprezentant.

V Moskvi te dni marljivo kadrujejo in po najslabši sezoni v zadnjem desetletju sestavljajo prenovljeni CSKA, ki pa, kot vse kaže, po dolgih letih ne bo imel slovenskega pridiha, za katerega so skrbeli Erazem Lorbek, Matjaž Smodiš in nazadnje Sani Bečirovič. Slednji se po epizodni vlogi ne bo vrnil v Moskvo, prvi jo je že pred časom ''popihal'' v Barcelono, naposled pa se od ruskega velikana, s katerim je kar dvakrat stopil na evropski klubski vrh, poslavlja tudi z naskokom najbolj izkušen med omenjenimi. Za razliko od Litovca Ramunasa Šiškauskasa CSKA v Smodiševem primeru na bo izkoristil pogodbene možnosti za dodatno sezono. ''Klub se odloča za novo pot, za nov rod. Zato bi dejal, da je do prekinitve sodelovanja prišlo na obojestransko željo. Menim, da je tako za klub kot tudi zame bolje, če se razidemo. Priznam namreč, da je po šestih lepih letih, ki smo jih z družino preživeli v Moskvi, napočil čas za selitev,'' pravi Smodiš, ki je bil v delu svojega službovanja celo kapetan moštva.

Kot odmev na vest o slovesu od Rusije so se seveda sprožila ugibanja o tem, kje bo 31-letni Novomeščan nadaljeval kariero. Namesto odgovora Smodiš sprva zgolj skomigne z rameni in poudari, da po slovesu od ruskega prvaka na njegov naslov še ni priromala nobena ponudba. ''Odprta so prav vsa vrata. Nikamor se mi ne mudi,'' pravi. Logično podvprašanje: Krka ali Union Olimpija? ''Tudi v tem primeru lahko povem, da so vrata odprta. Ponavljam, nihče me še ni klical. Ne vem, kam me bo vodila pot,'' pravi nekdanji član novomeške Krke ter Fortituda in Virtusa z Bologne. ''Osebno čutim, da sem še sposoben igrati na najvišji tekmovalni ravni. Koliko časa, ne vem. Sam pri sebi bi sicer rad igral vsaj še dve leti, tako da bi v dresu državne reprezentance nastopil tudi na domačem evropskem prvenstvu 2013. Psihično sem trenutno dobro pripravljen, morda celo bolje kot v preteklosti. Fizično? Hja, poznajo se leta. Tega ne skrivam. Čutim kronično utrujenost in bolečine, vseeno verjamem, da bom po počitku znova nared,'' razmišlja izkušeni krilni center, ki se bo že čez dobra dva tedna pridružil reprezentančnim soigralcem na zboru ob začetku priprav na evropsko prvenstvo. Ob tem ne skriva, da se v Litvo podaja z visokimi ambicijami. Če jih ne bi bilo, se 10. julija zanesljivo ne bi pojavil v Kranjski Gori. ''Merimo visoko. Tega ne skrivam. Veselim se tudi sodelovanja s selektorjem Božidarjem Maljkovićem. Čaka pa nas zelo močno prvenstvo s številnimi zvezdniki iz evropske in ameriške košarke,'' poudarja Matjaž.

Ne spreglejte