Slovo argentinskega košarkarja

Argentinski košarkar Pablo Prigioni se je odločil, da je konec njegove profesionalne košarkarske poti. "Glava in telo sta mi povedala, da je čas za slovo," je v pismu, ki ga je objavil na twitterju, povedal Argentinec.

Pablo Prigioni se je pri 39 letih odločil za košarkarsko slovo.

Pablo Prigioni se je pri 39 letih odločil za košarkarsko slovo. Foto: Sportida

Pablo Prigioni je v košarkarskem svetu pustil pečat. Štiri leta je igral tudi v ligi NBA za New York Knicks, Houston Rockets in Los Angeles Clippers. Pri 35 letih je prestopil prag najmočnejše lige na svetu in postal najstarejši novinec.

Največje dosežke je spisal skupaj z reprezentanti Argentine. Na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 je osvojil srebrno medaljo.

V Evropi je igral za Real Madrid, najdlje pa za Baskonio (prvič od leta 2003 do 20099. Član te je bil tudi v tej sezoni, kjer je bil soigralec Jake Blažiča).

Zaigral je na treh tekmah, telo pa mu ni več pustilo, da bi kariero nadaljeval.

Zato se je odločil za slovo, na socialnem omrežju twitter pa napisal poslovilno pismo.

Z Jako Lakovičem sta imela kar nekaj bitk. Z Jako Lakovičem sta imela kar nekaj bitk. Foto: Sportida "Hvala, košarka"

"Nikdar nisem sanjal o dnevu, ko bom moral naznaniti slovo od košarke. Zato tudi nisem vedel, kakšen bi bil idealen scenarij za konec kariere. Resnica je, da sem se zavedal, da bom moral nehati, ko glava in telo ne bosta več zmožna igranja. Na te signale sem bil pozoren in se nemudoma odločil za ta korak. Kot sem se vedno v času kariere. Ko se odločim za nekaj, vedno stoodstotno stojim za tem. Glava in telo se strinjata, da je prišel čas.

Kot pravi argentinska pesem: 'Vse se na koncu združi, vsaka stvar ima konec, vse se konča.' Hodil sem po čudoviti poti. Toliko lepih trenutkov je bilo, ki so zakrili slabše. Zahvaliti bi se moral vsakemu posebej, vendar vseh v pismu ne bi mogel napisati, zato bom rekel tako: Hvala, košarka," je zapisal Prigioni.

Zahvalil se je tudi klubom, zlasti Baskonii, ki bo imela v njegovem srcu posebno mesto, ženi ter otrokom, ki so mu vedno stali ob strani, staršem, bratom … Pismo pa je sklenil s temi besedami: "Košarka, za vedno te bom pogrešal!!!"

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano