Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
9. 9. 2013,
0.05

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

EuroBasket hrvaška košarkarska reprezentanca

Ponedeljek, 9. 9. 2013, 0.05

1 leto, 9 mesecev

Slovenci odločni: Glave gor

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski košarkarji po porazu proti Hrvaški v četrtem krogu evropskega prvenstva niso skrivali razočaranja.

Dobrih 56 sekund pred koncem rednega dela tekme je igralca Olimpije in nesojenega reprezentanta Dina Murića, ki je v družbi Gorana Jagodnika sedel na novinarski tribuni, izstrelilo v zrak. Za navdušenje je poskrbel njegov brat Edo, ki je v atraktivni akciji mojstrsko zabil žogo skozi obroč. Slovenija je tedaj vodila z rezultatom 65:64, le nekaj minut za tem pa je Dino obsedel kot kip, njegov brat pa je skupaj z ostalimi soigralci nemočno zmajeval z glavo. Maljkovićva četa je naprej v podaljšku Hrvatom dopustila odlično odprtje, ceno za popustljivost pa plačevala vse do zadnjega piska sirene. "Dobro nam je kazalo, a ni šlo. Tekma se igra 40 minuti ali, kot smo videli tokrat, celo več. Saj je pravzaprav nepomembno, da smo imeli lepo prednost, ki je obetala dober zaključek. V tem trenutku je pomembno le to, da smo izgubili, naša naloga pa je pogovor, izkoreninjanje negativnih stvari in vnovičen dvig," je po prvem porazu modroval Boštjan Nachbar.

Usoden odgovor na consko obrambo

"Poraz … Ni druge, glave gor in po svoji poti naprej, kar pomeni po poljski skalp," pa je moralo, ki je po sobotnem lebdenju vidno padla, začel dvigovati Goran Dragić, tokrat vlečni konj, ki pa ni imel priložnosti, da bi zabil ključni žebelj v hrvaško krsto. "Razočaran sem. Nismo odigrali, kot bi morali. Met se je ustavil. Tudi sam nisem zadel odprtih metov," pa je razmišljal Jure Balažič, ki se bo verjetno vse do naslednje tekme spraševal o razlogih za skorajda simptomatične težave ob igri proti conski obrambi. Če je namreč nedolgo nazaj veljalo pravilo, da je najboljša rešitev za igro proti zvezdniški ekipi ZDA igra s cono, je zdaj to recept za igro proti Sloveniji. "Žoga ni več krožila, kot bi morala. Brez pretočnosti smo izgubili igro. Za nameček nam met ni šel. Hrvati so vztrajali. A ne bodimo negativni. Vrnimo se k naši obrambi, bodimo agresivni in s protinapadi razbijajo consko obrambo naših tekmecev," je na vprašanje o vidni hibi odgovarjal Domen Lorbek, v dobršnem delu tekme eden boljših posameznikov v domači izbrani vrsti.

Sosedske iskrice

Že navijaški utrip v vnovič razprodanem Zlatorogu je namigoval, da ne gre le za srečanje dveh ekip, ki sta se po naključju znašli v isti predtekmovalni skupini, temveč za dvoboj z močnejšim tekmovalnim nabojem. To so potrjevale tudi številne – resda večinoma šaljive – provokacije pred tekmo, kjer sta znova prednjačil Gašper Vidmar in Damir Markota. Nadaljevalo se je kar med predvajanjem slovenske himne, ko je Ante Tomić nekdanjemu klubskemu soigralcu Mirzi Begić nakazal naj tudi sam zapoje Zdravljico. Manj duhovite so bile iskrice med tekmo. Tako si je denimo Maljkovićev pomočnik Aleksander Sekulić vzel celo nekaj trenutkov za neprimeren besedni dvoboj s hrvaškim novinarjem, na parketu pa sta se rivalstvo in izjemna želja po zmagi zrcalila v kakšnem udarcu po končani akciji oziroma sodniškem piski. "Na vsaki tekmi želiš zmagati, morda je tu le malce več okoliščin, ki dvigujejo temperaturo. Priznati pa je treba, da je Hrvaška tokrat zasluženo zmagala," je o sosedskih iskricah po porazu razmišljal Jaka Blažič, ki zaradi vroče glave, kot se je izrazil, ni želel na dolgo in široko razglabljati o razlogih za mrk na prelomu iz tretje v zadnjo četrtino.

Ne spreglejte