Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
16. 3. 2008,
19.47

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 16. 3. 2008, 19.47

8 let, 3 mesece

Slovan bi rad ''pavziral'' le eno leto

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Sobotni poraz proti Ciboni ni bil glavni razlog, da si je Geoplin Slovan zaprl vrata lige NLB za eno leto, je pa bila ravno tekma z Zagrebčani zadnja odrešilna bilka.

Sredi hrvaškega glavnega mesta so Moščani odlično igrali - čeprav okrnjeni - in na koncu šele po podaljšku izgubili dvoboj (84:86). Pri tem niso imeli na svoji strani niti sodnikov, ki so sprejeli nekaj spornih odločitev. Okrcali so jih hrvaški mediji. V zadnjem napadu je namreč Simon Petrov naredil prekršek, ki ga po mnenju mnogih sploh ni bilo. Kajpak je ta odločitev razjezila tudi trenerja Slovana Rudolfa Juga. Slednji je sodniški trojki, kot poročajo na Hrvaškem, namesto psovk namenil naslednje besede: "Kaj vas ni sram?".

Bodo sponzorji ostali?

Krog pred koncem rednega dela je tako jasno, da se Slovan (5 zmag in 20 porazov) poslavlja od regionalnega tekmovanja, saj za Heliosom in Širokim zaostaja za eno zmago, vendar je v medsebojnih tekmah potegnil krajši konec. To bo drugi enoletni post za Kodeljevčane. Prvič so "izpustili" jadransko tekmovanje v sezoni 2002/03, drugače pa vseskozi branili barve Slovenije. "Težko kaj rečem v tem trenutku, saj smo šele v soboto izpadli iz lige NLB. Dejstvo je, da se želimo kmalu vrniti, vendar se zavedamo, da bo težka pot, saj se slovenska klubska scena krepi. Vse več je enakovrednih klubov," je nekoliko mrko povedal direktor Geoplina Slovana Janez Maher.

Kaj bo ta poraz pomenil za klub? V prvi vrsti bo veliko odvisno od sponzorjev. Mnogi se sprašujejo, ali jim bodo ti še nudili tolikšno pomoč, čeprav bodo igrali le v slovenskem državnem prvenstvu. Ta "problematika" ni tuja niti Maherju: "Upam, da nas bodo podpirali. Verjetno ne v takem obsegu kot v minulih sezonah, vendar srčno upam, da nam bodo stali ob strani. V tem trenutku ti vsaka pozitivna beseda veliko pomeni."

Lahko pričakujemo osip igralcev

Verjetno pa je le še vprašanje časa, kdaj bodo začeli tisti najboljši košarkarji iskati nove delodajalce, saj imajo nekateri veliko višje apetite kot pa igranje v okrnjenem slovenskem državnem prvenstvu. Jaka Klobučar je bil na pragu Union Olimpije že pred to sezono, vendar je ostal. Američana De Marco Johnson in Enique Clemons bosta verjetno počasi začela pakirati kovčke. Potem sta tu še Simon Petrov, Stipe Modrić…

Vseeno pa bo Slovan po besedah direktorja v zaključek državnega prvenstva le krenil z vsemi razpoložljivimi silami. "Odločeni smo, da bomo v slovenskem prvenstvu prikazali dobre igre. Domač rezultat ima tudi nekakšno težo, zato bomo naredili vse, da pridemo čim višje. Verjetno je pa res, da bomo v prihodnji sezoni nekoliko več računali na mlajše igralce. Nekateri, ki so bili posojeni, bodo zaključili mladinsko kariero in se vrnili nazaj v klub," je za Sportal še nekoliko pokukal v bližnjo prihodnost direktor kluba Janez Maher.

Ne spreglejte