Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
6. 11. 2011,
9.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zmago Sagadin Matjaž Smodiš

Nedelja, 6. 11. 2011, 9.08

8 let

Sagadin: Moji so pravi telički proti njim

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po šestih krogih lige ABA Helios še naprej ostaja brez zmage. Tokrat je bila v Domžalah občutno boljša Cedevita Matjaža Smodiša. Trener Heliosa Zmago Sagadin je bil jezen na mlade košarkarje.

V hali Komunalnega centra v Domžalah je bilo videti, da je Cedevita igrala ravno s toliko moči, da je brez težav prišla do pete zmage v tem tekmovanju. Vsakokrat, ko se je Helios nekoliko približal, je četa Dražena Anzulovića pohodila plin in vnovič pobegnila na varno prednost. Na koncu so gostitelji povsem izgubili stik s parketom in Cedevita je slavila zmago s kar 25 točkami razlike (87:62).

Trener Zmago Sagadin je po tekmi izpostavil predvsem slabo igro mladih. Tu je mislil na Klemna Prepelića (trojke 1:6), Jureta Besediča (trojke 1:5) ter Blaža Črešnarja (0 točk). "Računam, da bodo šli iz tekme v tekmo naprej. Oni so bili katastrofalni tokrat. To je vse na principu, daj mi žogo, da bom dal trojko, obrambe pa nič ne igrajo. Tu imamo določene težave. Mislil sem, da bodo iz tekme v tekmo rasli, ker jim dajemo enormno minutažo. Nikjer na svetu ne bi dobili takšne. Vsaj dvakrat na dan treniramo. Oni morajo dvigovati kakovost naše igre. Na trenutke smo se dobro nosili s Cedevito. V zadnji četrtini smo prišli na minus sedem, nato pa strahovito padli. Te velike oscilacije so naša ogromna težava. Na trenutke igramo dobro. Cedevita je za razred boljša od nas in zna izkoristiti naše napake. Draper stane več kot naša celotna ekipa. Pri Cedeviti so pravi igralci, ki se spogledujejo z evroligo. Moji so pravi telički proti njim. Poizkušali smo, vendar danes sploh ne konkretno. In to me moti. Vsaka šola nekaj stane. Učimo se na porazih. Delamo in analiziramo. Upam, da bo sistem proti manj kakovostnim ekipam deloval bolje. Že proti Crveni zvezdi prihodnjo nedeljo, ki ni raven Cedevite," ni bil nič kaj dobre volje po porazu s Cedevito trener Heliosa Zmago Sagadin, ki s svojimi košarkarji še čaka prvo zmago v regionalnem tekmovanju.

Dejstvo je, da bo Helios iskal priložnost za zmage proti manj kakovostnim ekipam, kot so te z zgornjega dela lestvice. Tu so predvsem Hemofarm, Zlatorog, Radnički in Široki, s katerim pa je doma izgubil. "Mi smo dobra ekipa za slovensko ligo in slaba za ABA ligo. Smo mladi in delamo veliko. Čez nekaj mesecev bomo kompatibilni," je še dejal Zmago.

Ne spreglejte