Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
4. 9. 2013,
23.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Simon Petrov Zoran Dragić Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 4. 9. 2013, 23.59

8 let

S. Petrov: Danes bi padli tudi močnejši od Špancev

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji uspešni košarkarski legionar, zdaj trener Simon Petrov je priznal, da zmage Slovenije nad evropskimi prvaki Španci ni pričakoval.

''Res nisem. Sem zelo presenečen. Nisem si mislil, da bo Slovenija pokazala tako dobro igro. Zmagala je predvsem po zaslugi borbenosti in pravega odnosa do igre. Slovenski košarkarji so si zelo želeli, da bi pokazali več, kot so proti Čehom. Potem so se razigrali. Brata Dragić sta prišla do svoje igre in poskrbela za veliko zmago. Vsak nadaljnji komentar je odveč. Po tem, kar smo videli danes, smo lahko zelo optimistični pred nadaljevanjem prvenstva,'' je povedal Simon Petrov, ki meni, da je pomembno vlogo pri velikem skalpu slovenske izbrane vrste odigralo tudi občinstvo. ''Pri vseh naših zmagah je tako. Že na prejšnjih prvenstvih so navijači skrbeli, da so igralcem vlivali moči, ko je bilo najtežje. Zdaj, ko igramo doma, je njihova pomoč še toliko bolj občutna. Navijači te ponesejo. Ko že misliš, da je s tabo konec, te lahko dvignejo. Prav to se je zgodilo danes,'' je prepričan trener ljubljanskega Slovana, ki je pohvalil tudi selektorja Boža Maljkovića. Ta je bil po tesni zmagi proti Čehom že na udaru kritikov. ''Očitno je znal dobro motivirati igralce, da so pokazali, kaj znajo. Kakršnakoli kritika na njegov račun bi bila po takšni zmagi odveč,'' je laskal priznanemu srbskemu trenerju.

Pred nami je še lepo prvenstvo

V nadaljevanju prvenstva nekdanji košarkar Krke, Olimpije in tudi Slovana od Slovenije pričakuje veliko. ''Predvsem zato, ker imamo še veliko rezerv. Danes so bili nekateri slabši, a v naslednjih tekmah bodo prav gotovo pokazali več. Tudi te, ki so zdaj najboljši, bodo v nadaljevanju prvenstva zagotovo potrebovali počitek in takrat bo pomembno, da jih bodo znali drugi nadomestiti. Prepričan sem, da jih bodo. Pred nami je še zelo lepo prvenstvo,'' se smeji nekdanjemu reprezentantu, ki je s Slovenijo nastopil na evropskem prvenstvu pred natanko desetimi leti. Čeprav je Španija tokrat izgubila in prejela lekcijo, evropske prvake še vedno vidi kot glavnega favorita za naslov. ''Španija je še zmeraj prvi favorit. Španci igrajo odlično košarko, kar so pokazali tudi danes, a tokrat je bila Slovenija enostavno predobra. Danes bi v Celju padla tudi močnejša reprezentanca, kot je Španija,'' je prepričan Petrov, ki meni, da je bila slabša igra proti Češki v prvem krogu celo dobrodošla. ''Zato, ker smo pokazali, da lahko zmagamo tudi, ko igramo slabo. Tega ne zmore vsakdo. Pomembni sta le točki, ki smo ju osvojili, ob tem pa dobili opozorilo, da proti nikomur ne bo lahko. Hkrati smo videli vse slabosti, ki jih imamo,'' je nadaljeval.

Gruzija ne bo lahek zalogaj

In če je bila Slovenija pred tekmo proti Španiji v položaju, ko nanjo ni stavil skorajda nihče, bo pred sobotno tekmo proti Gruziji ravno obratno. Navijači bodo evforični, na drugi strani pa nasprotnik, proti kateremu je marsikdo že vnaprej vknjižil novo zmago. Se lahko zgodi spodrsljaj? ''Dvomim. Prepričan sem, da igralci ne bodo podcenjevali Gruzije, ki je na tem prvenstvu pokazala, da gre za zelo dobro ekipo. Če bodo zbrani in zagnani, kot so bili tokrat, se ne bojim za zmago,'' je za konec povedal eden izmed dveh strokovnjakov, ki na tem prvenstvu komentirajo razplete slovenskih tekem za Sportal.

Ne spreglejte