Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 9. 2012,
12.24

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jasmin Repeša košarka

Ponedeljek, 10. 9. 2012, 12.24

5 let, 7 mesecev

Repeša si želi hrvaškega reprezentanta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trener španske Unicaje, Jasmin Repeša, si po poročanju španskih medijev želi moštvo okrepiti z Bojanom Bogdanovićem. S triindvajsetletnim hrvaškim reprezentantom sta letos imela kar nekaj težav.

Bogdanović je preteklo sezono preživel v Fenerbahčeju, s katerim ga veže pogodba še za naslednji dve sezoni. Pri Unicaji se nadejajo, da jim bi uspel podoben "podvig" kot pri podpisu pogodbe s Jamesom Gistom, ki je prav tako lani igral za turškega podprvaka. Nekdanji igralec Partizana je k Špancem prišel brez odškodnine.

Kaj podobnega si v primeru Bogdanovića težko obetajo, saj so Turki zavrnili tudi Brooklyn Nets, ki so se poleti zanimali za košarkarja rojenega v Mostarju. V primeru prihoda bi bil tretji hrvaški reprezentant pri Unicaji, saj tam že igrata Luka Žorić in Krunoslav Simon. 203 centimetre visoki igralec ne bi imel veliko težav s prilagoditvijo na sistem igre, ki ga goji Repeša, saj sta skupaj sodelovala tudi na reprezentančni akciji. Prav tako pa je že igral v Španiji in sicer tri sezone v dresu Madridskega Reala, pa tudi z evroligo ima izkušnje. Repeša je pretekli teden dejal, da je bil prva izbira Sergi Vidal, vendar je staknil poškodbo zaradi katere bo odsoten predvidoma dva meseca. Nekdanji član Caje Laboral in Reala bi bil cenejša izbira, saj je trenutno prosti igralec. "Bogdanović je izjemen igralec za vsak klub. Najprej se je potrebno pogovoriti s trenutnim klubom, če sploh obstaja možnost njegovega odhoda," je dejal trener Unicaje, Repeša, po prihodu v Malago. Dve uri pred prihodom je Unicaja tudi s pomočjo Zorana Dragiča osvojila pokal Andaluzije: "Ravno sem izvedel za rezultat. Zmaga je pomembna za nadaljevanje sezone." Bogdanovića so si želeli tudi pri rivalu Unicaje v španskem prvenstvu, Barceloni, v Fenerbahčeju pa je na svojem igralnem položaju dobil konkurenta v Romainu Satu.

"Pestro" poletje med Repešo in Bogdanovićem

Hrvaški selektor in Bogdanović sta se letos sporekla na reprezentančni akciji zaradi ponočevanja in nekdanji član Cibone je moral zapustiti reprezentanco. Kasneje se je opravičil in zopet dobil povabilo v izbrano vrsto, kjer je Repeši "vrnil" z dobri predstavami (s 16,1 točkami je prvi strelec Hrvaške v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo). Zato ne preseneča, da ga želi Repeša pripeljati v Malago.

Ne spreglejte