Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 11. 2013,
20.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Phoenix Suns Goran Dragić Goran Dragić

Četrtek, 21. 11. 2013, 20.34

7 let, 12 mesecev

Raznovrstni Dragić znova v veliko pomoč Phoenixu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V ligi NBA je Phoenix Suns na gostovanju z 98:91 premagal Charlotte Bobcats. Goran Dragić je k zmagi prispeval 14 točk. Košarkarji Portlanda z deveto zaporedno zmago dihajo za ovratnik San Antoniu.

Phoenix je s tem prekinil niz štirih porazov in ima sedaj po šest zmag in porazov. Soncem je na tekmi, na kateri sta ekipi dosegli kar 39 izgubljenih žog, dolgo kazalo, da bodo gladko zmagala, saj so vodila že s 17 točkami prednosti. Po vodstvu gostov z 10:0 po štirih minutah in 18 sekundah ter najvišji prednosti z 21 točkami pa so Dragić in druščina na koncu trepetali celo za zmago, saj so se jim tekmeci približali na vsega pet točk zaostanka. Tekmo sta ob parketu spremljala tudi plavalni zvezdnik Ryan Lochte in nekdanji legendarni košarkar Michael Jordan, lastni domače zasedbe.

Portland Trail Blazers je ugnal Chicago Bulls z 98:95. Domači so zaostajali že za 21 točk, nato pa so Wesley Matthews (28 točk), Damian Lillard (20) ter soigralci pripravili preobrat za deveto zaporedno zmago. Chicago ni le izgubil dvoboja, ampak vsaj za nekaj časa tudi Derricka Rosa, ki je ob koncu tretje četrtine zaradi poškodbe desnega kolena odšepal iz igrišča. Njegovi soigralci upajo, da se ne bo ponovila prejšnja sezona, ko je nekdanji najkoristnejši igralec lige manjkal celotno sezono zaradi operacije levega kolena.

Španec Pau Gasol je s 24 točkami in 10 skoki pripomogel k zmagi Los Angeles Lakers v dvoboju z Golden State Warriors (102:95), Francoz Tony Parker pa z 20 točkami in petimi podajami za slavje San Antonia v Memphisu s 102:86. To je bila deveta zaporedna zmaga ekipe Spurs. Tudi Philadelphia 76ers je zmagala na gostovanju. Po podaljšku je strla odpor Milwaukee Bucks s 115:107, čeprav je bil najboljši strelec v vrstah tekmecev; Caron Butler je zadel kar 38 točk.

Igralci Indiane Pacers so v gosteh porazili Boston Celticse s 97:82 in imajo ob enem porazu 11 zmag, Boston pa je zabeležil šesti poraz zapored. Lance Stephenson je dosegel svoj drugi trojni dvojček v sezoni (po 10 točk in podaj, 11 skokov). San Antonio in Indiana z istim izkupičkom vodita v ligi.

Ne spreglejte