Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2021,
18.00

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Damir Grgić Poljska prijateljske tekme Kodeljevo Zreče priprave EuroBasket slovenska ženska košarkarska reprezentanca

Torek, 1. 6. 2021, 18.00

2 leti, 10 mesecev

Priprave slovenske ženske košarkarske reprezentance

Proti Poljski tudi ob pomoči navijačev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Slovenija : Črna Gora (ženska košarka, priprave na EuroBasket) | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska ženska članska reprezentanca se je danes po dveh dnevih premora znova zbrala v Zrečah, kjer nadaljuje priprave na EuroBasket, ki ga bosta gostili Francija in Španija. Do odhoda v Strasbourg bodo Slovenke na domačih tleh odigrale še dve pripravljalni tekmi. V ponedeljek ob 18. uri se bodo na Kodeljevem v Ljubljani pomerile s Poljsko, tekmo pa si bodo lahko ogledali tudi navijači.

Slovenska košarkarska reprezentanca, ženske
Sportal Slovenke v pripravah še ne poznajo poraza

Slovenske košarkarice so vsak dan bližje svojemu tretjemu zaporednemu nastopu na EuroBasketu. Slovenke, ki so se v nedeljo zgodaj zjutraj vrnile s pripravljalnega turnirja na Slovaškem, kjer so ugnale domačinke in Poljakinje, se na začetek evropskega prvenstva znova pripravljajo v Zrečah.

Izjemno motivirane varovanke Damirja Grgića bodo v Zrečah trenirale vse do sobote, nato pa se bodo preselile v Ljubljano, kjer se bodo pripravljale vse do odhoda na EuroBasket, kamor bodo odpotovale 13. junija.

Slovenske košarkarice so do zdaj odigrale štiri pripravljalne tekme, na vseh štirih pa so bile uspešne. Najprej so v Laškem dvakrat ugnale Črno goro, potem pa so bile uspešne še na že prej omenjenem pripravljalnem turnirju v Pieštanyju. Prihodnji teden v Ljubljani bodo odigrale še dva obračuna s Poljsko, potem pa jih tik pred začetkom EuroBasketa v Strasbourgu čaka še obračun s Francijo.

Na Kodeljevem dobrodošli tudi navijači

Na ponedeljkovem obračunu, ki se bo začel ob 18. uri na Kodeljevem, bodo lahko prisotni tudi gledalci. Število vstopnic je zaradi omejitev v povezavi s koronavirusom omejeno, na voljo pa so po ceni osem evrov. Otroci do šestega leta starosti imajo prost vstop. Vstopnice so že na voljo na spletni strani Eventim ter prodajnih mestih Petrol Slovenija.

Skladno z veljavnimi odloki se gledalci tekme lahko udeležijo le, če imajo negativni rezultat testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 72 ur, oziroma če izpolnjujejo tako imenovane PCT-pogoje. Obvezno je tudi upoštevanje ukrepov in navodil organizatorja v povezavi z zajezitvijo širjenja koronavirusa, prav tako je ves čas obvezno nošenje zaščitnih mask. Gledalci morajo vzdrževati najmanj 1,5 metra medsebojne razdalje, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Za gledalce, ki še niso dopolnili 15 let in se tekmovanj udeležujejo z ožjimi družinskimi člani sli skrbniki, ni potrebno izpolnjevanje pogoja PCT. V primeru samostojnega prihoda na tekmo pa morajo izpolnjevati tudi ta pogoj, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Ekipi se bosta nato v torek pomerili še za zaprtimi vrati.

Forma vse boljša

"Skozi prve štiri pripravljalne tekme smo videle, da se naša pripravljenost dviga, a še vedno nismo na stopnji, na kateri si želimo biti. V teh zadnjih 12 dnevih pred odhodom na EuroBasket pričakujem, da bomo dale vse od sebe in da bomo popravile še tiste zadnje podrobnosti v igri, da bomo na prvenstvu res pokazale svoje najboljše predstave," pred sklepnim delom priprav pravi reprezentantka Tina Trebec.

Pripravljalni tekmi na EuroBasket:

Ponedeljek, 7. junij:
Ljubljana, dvorana Kodeljevo
18.00, Slovenija - Poljska

Torek, 8. junij:
Tekma bo zaprta za javnost
Slovenija – Poljska

Ne spreglejte