Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 7. 2022,
8.58

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

1

Natisni članek

Valencia Slovenska košarkarska reprezentanca Klemen Prepelič

Torek, 12. 7. 2022, 8.58

1 leto, 2 meseca

Klemen Prepelič

Prizor, ki je razveselil slovenske navijače #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

1

Košarka, kv. za SP 2023: Slovenija - Švedska, Klemen Prepelič | Prepelič je pokazal, da bo konec julija pripravljen na vrnitev v izbrano vrsto. | Foto Vid Ponikvar

Prepelič je pokazal, da bo konec julija pripravljen na vrnitev v izbrano vrsto.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski reprezentant Klemen Prepelič, ki je konec marca na tekmi Valencie in Murcie utrpel hud zlom roke, je že skoraj povsem pripravljen na vrnitev pod košarkarske obroče. Na Twitterju je objavil posnetek, v katerem že igra v igri pet na pet, in s tem nakazal, da bo znova pomemben slovenski člen na septembrskem evropskem prvenstvu.

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo konec julija ponovno zbrala in začela priprave na evropsko prvenstvo, na katerem bo septembra branila evropski naslov, še pred tem pa Slovence čakata še dve tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Slovenci so junija že odigrali dve kvalifikacijski tekmi, na katerih pa četi Aleksandra Sekulića ni mogel pomagati eden izmed najpomembnejših članov reprezentance Klemen Prepelič.

Ta je namreč konec marca na tekmi španskega prvenstva na gostovanju v Murcii utrpel dvojni zlom leve roke, ko je ob koncu tekme nesrečno padel na parket, kmalu zatem pa je prestal tudi operacijo. Sezona je bila za 29-letnega košarkarja končana, po dolgotrajnem okrevanju pa je zdaj slovenski reprezentant že skoraj povsem nared za vrnitev na parket. Prepelič je bil s povprečjem 15 točk na tekmo do poškodbe peti strelec španske lige, s povprečjem 14,2 točke na srečanje pa je bil najboljši posameznik svojega kluba v EuroCupu.

"Klemen je že v procesu treninga. Ni mu še dovoljen kontakt. Rekel pa je, da bo pripravljen prišel 25. julija, ko začnemo priprave za evropsko prvenstvo. Takrat računamo nanj," je v sredini junija o stanju slovenskega košarkarja dejal slovenski selektor Sekulić, zdaj pa je to z videom, s katerim je razveselil slovenske navijače, potrdil tudi Prepelič. Na Twitterju je namreč objavil video, v katerem na treningu že igra pet na pet, ob tem pa je s "step back trojko" in opisom "Končno!" pokazal, da bo že kaj kmalu znova pomembno strelsko orožje slovenske izbrane vrste.

Prepelič bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres Valencie, s katero bo po izključitvi ruskih klubov zaigral tudi v evroligi.

Preberite še:

slovenska košarkarska reprezentanca Hrvaška, Luka Dončić
Sportal Luka Dončić: Cilj je prstan, za Slovenijo vedno, če bom le lahko. Roglič ali Pogačar? Oba.
Žan Mark Šiško, Bayern München
Sportal Slovenec ostaja v Nemčiji, ameriški zvezdnik blizu obstanka v Ljubljani
Pablo Laso
Sportal Španski strateg: Navedbe Crvene zvezde so laž
Ne spreglejte