Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
20. 10. 2017,
18.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

ABA Jordan Morgan Gašper Okorn Petrol Olimpija

Petek, 20. 10. 2017, 18.28

6 let, 6 mesecev

Potrditi, kar so si prigarali v Srbiji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Gašper Okorn | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Legendarna Hala Tivoli bo v soboto spet gostila košarkarje Petrola Olimpije, ki bodo v 5. krogu lige ABA gostili klub Mornar (prenos na Planet 2). Trener Gašper Okorn ne bo mogel računati na dva košarkarja. Ljubljančani so sredi tedna izgubili v Ligi prvakov po podaljšku proti Banvitu, a bili streljaj od presenečenja, če jim je ne bi zagodla sodniška trojka. Zdaj si želijo, da se spet vrnejo na zmagovito pot, na kateri so bili po nedeljskem gostovanju v Srbiji pri Mega Bemaxu.

Po štirih krogih regionalnega tekmovanja je Petrol Olimpija v boljšem položaju kot Mornar, ki je z eno zmago prikovan na dno razpredelnice.

Ljubljančani so bili polovično uspešni, zmagoviti trend v tem tekmovanju pa želijo nadaljevati tudi v soboto. Pretekli konec tedna so na gostovanju prišli do pomembne zmage proti Mega Bemaxu, potrditi pa jo želijo v Hali Tivoli.

Sredi tedna so bili streljaj od zmage tudi na gostovanju v Fibini Ligi prvakov pri turškem Banvitu. A jim je sodniška trojka na koncu iz rok vzela zmago, potem ko je povsem ob izdihljajih rednega dela ob vodstvu zmajev dosodila prekršek, ki ga ni bilo. Gostiteljem je omogočila podaljšek, v katerem so nato prišli do prve zmage v sezoni.

Pripravljeni na nepredvidljivo igro

Jordan Morgan igra odlično v dresu Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Jordan Morgan igra odlično v dresu Olimpije. Foto: Vid Ponikvar "Pričakujemo težko in trdo srečanje. Mornar je ekipa, ki je sestavljena iz odličnih individualnih igralcev. Igrajo izjemno nepredvidljivo v napadu in na to se bomo dobro pripravili. Razmišljamo tudi o svoji igri, saj si v Hali Tivoli želimo izključno le zmage," pred tekmo pravi trener Gašper Okorn.

Jasno je, da proti moštvu iz Črne gore ne bo mogel računati na dva organizatorja igre. Talor Battle si je na gostovanju pri Mega Bemaxu poškodoval mišico in bo z igrišč odsoten približno mesec dni. Manjkal bo tudi poškodovani Jan Barbarič.

Zato pa bo igral vroči Jordan Morgan, ki se je na začetku sezone izkazal za pravo okrepitev in je najboljši posameznik Olimpije.

"Dobro smo se pripravili na nasprotnika. Verjamem, da bomo odigrali dobro srečanje. Pred domačimi navijači želimo priti do pomembne zmage v ligi ABA," pa je bil Američan kratek in jedrnat.

 Vse tekme na Planet 2
Prav vse tekme lige ABA si je letos mogoče ogledati v neposrednem prenosu na programu Planet 2. Na tem programu je vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu tudi posebna košarkarska oddaja Zicer. Planet 2 je pri operaterju Telekom Slovenije na programskem mestu 22 in 23 (Planet 2 HD), pri Telemachu na programskem mestu 15 in 176 (Planet 2 HD), pri T-2 pa na programskem mestu 14 in 260 (Planet 2 HD).
Ne spreglejte