Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2013,
23.10

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Pipan Union Olimpija Cibona Stožice

Četrtek, 10. 10. 2013, 23.10

8 let, 3 mesece

Pipanovo opravičilo: To ni Olimpija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trener brezkrvne Olimpije Aleš Pipan po rezultatsko sramotnem odprtju jadranske sezone vidi zgolj eno rešitev - delo.

Rdečica na ljubljanskem licu po skopski zaušnici še ni dobro zbledela, ko so se nad Unionom Olimpijo v prvi domači tekmi sezone v Stožicah znesli košarkarji zagrebške Cibone. MZT Skopje je ob koncu tedna "zmaje" ugnal z 19 točkami prednosti, Zagrebčani so Stožice zapustili s +27. A bolj kot točkovni minus, ki po dveh tekmah znaša 46 točk, trenerja Olimpije Aleša Pipana skrbi bojazljiva in anemična igra njegovih izbrancev.

Analizo drugega poraza je začel kar z opravičilom. "Opravičujem se navijačem, ki so prišli v Stožice, da bi videli Olimpijo. Videli so le Cibono. To ni Olimpija. Ni je bilo na igrišču," je dejal Pipan in svojim izbrancem očital slabo in nepovezano igro v napadu, težave pri organizaciji ter pretirano zanašanje na individualne akcije. "Na takšen način se ne da zmagovati. Smo v krizi. Preostane nam le delo. Zakleniti se moramo v dvorano in delati. Le tako se bomo lahko rešili iz tega zahtevnega položaja," je z glavo zmajeval Celjan na ljubljanski klopi in obžaloval poškodbo Cedrica Jacksona, ki igra na tenkočutnem položaju organizatorja igre.

"Analizi bo sledil pogovor. Pogovor z vsakim posameznikom in nato skupen pogovor. Fante je treba dvigniti. Začeti morajo zmagovati. Pravi ljudje, pravi športniki se znajo pobrati iz takšnih položajih. Vem pa, da ne bo lahko. Težko je igrati brez prvega organizatorja igre, reprezentantom, ki so postopoma kapljali v klub, se pozna, da so prišli z zamudo in zaradi EP padajo v formi, mnogi pa niso vajeni takšnega dela. Imamo težave, a verjamem, da jih bomo rešili," o prvih ukrepih razmišlja Pipan in dodaja: "Igramo preveč plašno. To je naša ključna težava. Lep primer je tekma s Cibono. Tekmecu smo dihali za ovratnik. Ko pa je šlo zares, se pojavi zadržanost. To nas dela nemočne. Odgovornost trenerja? Da, trener je odgovoren. Tudi meni se pozna, da sem prišel z zamudo. Ni tako, kot bi moralo biti."

Brez pravega odgovora na drugo zaporedno neučinkovito predstavo je bil tudi finski reprezentant Sasu Salin. "Če me sprašujete, kaj je šlo narobe, vam lahko povem, da prav vse. Trener ima prav, ko pravi, da nas čaka še veliko dela. Ni pravih izgovorov za takšno predstavo. Strniti moramo vrste," je dejal Salin, ki se zaveda, da je najboljše zdravilo po porazih – zmaga. Priložnost bo sicer prišla kmalu, a tekmec ne bo ravno po meri. Olimpijo najprej čaka gostovanjem pri Širokem Brijegu in nato domača tekma evropskega pokala z Varesejem.

Ne spreglejte