Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
9. 10. 2020,
11.24

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

Natisni članek

Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Petek, 9. 10. 2020, 11.24

3 leta, 6 mesecev

Olimpija izgubila tekmo z 0:20, grozi ji nov udarec

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74
Alen Hodžić | Cedevita Olimpija ni mogla odigrati sredine tekme EuroCupa proti Bursasporju, ker je morala celotna ekipa v karanteno zaradi pozitivnega testa košarkarja na novi koronavirus. | Foto ABA/Aleš Fevžer

Cedevita Olimpija ni mogla odigrati sredine tekme EuroCupa proti Bursasporju, ker je morala celotna ekipa v karanteno zaradi pozitivnega testa košarkarja na novi koronavirus.

Foto: ABA/Aleš Fevžer

Zaradi neodigrane tekme je Cedevita Olimpija izgubila obračun 2. kroga EuroCupa proti Bursasporju za zeleno mizo. Ljubljančani so se namreč znašli v desetdnevni karanteni zaradi enega pozitivnega primera na novi koronavirus. Tekmo so registrirali z rezultatom 0:20. Grozi jim še en takšen poraz, saj je njihova naslednja evropska tekma proti Gran Canarii predvidena za prihodnji torek, ko bodo Zmaji še vedno v karanteni.

Disciplinski sodnik EuroCupa je moral na podlagi zapisanih pravil registrirati tekmo med Cedevito Olimpijo in Bursasporjem z 20:0 v korist turškega moštva, ker Ljubljančani tekme niso odigrali. Ne, da je niso želeli, ampak je niso mogli, ker je moštvo od nedelje v desetdnevni karanteni, potem ko je bil na testu na novi koronavirus pozitiven en košarkar.

Testiranje covid-19
Sportal Pri NIJZ ne delajo izjem, v tujini prihajajo naproti

Za razliko od drugih držav Slovenija ne pozna milosti za vrhunski šport. Onstran naših meja je namreč dovoljeno, da pozitivnega športnika odstranijo iz ekipe, preostali pa nadaljujejo tekmovanja. V EuroCupu in elitni Evroligi lahko klubi celo igrajo, če imajo vsaj osem zdravih – negativnih na novi koronavirus – košarkarjev. Kar nekaj ekip se je znašlo v takšnem ali še težjem položaju kot Olimpija, vendar nadaljujejo tekme, medtem ko Ljubljančani nimajo niti možnosti treninga.

Nov udarec prihodnji teden?

Gre torej za dvojni udarec, ki mu bo verjetno sledil še en. Sobotni obračun lige ABA proti Koper Primorski jim je uspelo prestaviti, zato pa je negotovost pri naslednjem evropskem testu. Prihodnji torek bi morala namreč v Ljubljani gostovati Gran Canaria. Tudi v španskem moštvu imajo primer pozitivnega košarkarja na novi koronavirus, a so recimo z zdravimi košarkarji lahko odigrali tekmo evropskega tekmovanja ta teden in premagali Nanterre s 94:82.

Jurica Golemac sicer ni v karanteni, a mu to nič ne pomaga, saj ne more opravljati treningov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Jurica Golemac sicer ni v karanteni, a mu to nič ne pomaga, saj ne more opravljati treningov. Foto: Grega Valančič/Sportida

In košarkarjem Cedevite Olimpije se karantena izteče ravno v torek ob 24. uri. Težko pa je pričakovati, da bi Španci pristali na prestavitev tekme na naslednji dan, saj imajo nato že v četrtek tekmo španskega prvenstva proti Estudiantesu.

Povrhu vsega bi imel glavni trener Jurica Golemac dodatno težavo, ker ekipe zaradi odsotnosti treningov sploh ne bi mogel pripraviti na dvoboj.

Če se bo zgodil takšen scenarij, bo imel klub iz Stožic po treh krogih tako tri poraze, kar bi mu izdatneje otežilo iskanje poti v naslednji del tekmovanja, v katerega se iz skupine šestih ekip uvrstijo štiri najboljše.

Testiranje za koronavirus. koronavirus, koronavirus splošno covid-19
Sportal Slovenski vrhunski šport na udaru; Nachbar: Slovenci delamo norce iz samih sebe
KK Krka : KK Cedevita Olimpija, superpokal
Sportal Olimpiji grozi še drugi poraz, tokrat kar v domači dnevni sobi
Ne spreglejte