Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 7. 2015,
13.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleksej Nikolić Jure Zdovc

Petek, 24. 7. 2015, 13.23

8 let

Nov udarec za Zdovca in slovensko reprezentanco

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mladi slovenski reprezentant Aleksej Nikolić se ne bo udeležil priprav na EP 2015. Tako je selektor Jure Zdovc ostal brez obetavnega organizatorja igre, ki je pred kratkim blestel na EP v Italiji.

Organizator igre, ki si košarkarski kruh služi v Nemčiji pri klubu Brose Baskets, je do nedelje branil slovenske barve na evropskem prvenstvu za košarkarje do 20 let. Potekalo je v Italiji. Aleksej Nikolić je v Lignanu-Sabbiadoru izstopal v slovenski reprezentanci in ji pomagal do obstanka v diviziji A. V povprečju je na tekmo prispeval 16,4 točke, 6,1 skoka in štiri podaje, skupno pa je bil četrti najboljši strelec prvenstva. V mladi slovenski reprezentanci je več točk na srečanje dosegel le Blaž Mesiček, ki je bil s povprečjem 16,6 točke na tekmo celo drugi najboljši strelec tekmovanja.

Po končanem nastopu na EP 2015 do 20 let bi se moral Nikolić priključiti pripravam članske izbrane vrste na bližajoče se evropsko prvenstvo. Tako je bilo načrtovano, a je prišlo do spremembe, saj je mladi Slovenec v telefonskem pogovoru selektorju Juretu Zdovcu sporočil, da se je z EP do 20 let vrnil načet in ga zato zaprosil za izostanek s članskih priprav. ''Po EP U-20 ima nekaj zdravstvenih težav in potrebuje več počitka ter regeneracije,'' je sporočila Košarkarska zveza Slovenije (KZS).

Nikolić se tako ne bo udeležil letošnjega evropskega prvenstva, ki ga bo Slovenija s skupinskim delom začela v bližnjem Zagrebu. Lani je branil barve članske izbrane vrste na svetovnem prvenstvu v Španiji, letošnjo reprezentančno poslastico na evropskih parketih pa bo izpustil.

Dan odprtih vrat v Kranju

Slovenska reprezentanca se trenutno pripravlja v Kranjski Gori, v soboto pa bo v dvorani Planina v Kranju opravila dan odprtih vrat za slovenske navijače.

Pred dnevi se ji je zaradi odpovedi Gašperja Vidmarja (poškodba kolena) pridružil Miha Zupan, ki bi lahko zapolnil vrzeli pod košem, kmalu pa se bosta soigralcem na pripravah priključila še Saša Zagorac, ki je uspešno prestal operacijo kolena, in Nebojša Joksimović, ki ga je bolezen prestavila v posteljo.

Alen Omić se bo reprezentanci pridružil po vrnitvi iz ZDA, kjer nastopa v poletni ligi NBA, Zoran Dragić in Uroš Slokar pa v ponedeljek na drugem zboru, ko bo Zdovčeva četa odpotovala v Zreče.

Ne spreglejte