Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
22. 11. 2018,
13.54

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Petrol Olimpija

Četrtek, 22. 11. 2018, 13.54

5 let, 5 mesecev

Nič se še ni spremenilo, le ime

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Petrol Olimpija | Košarkarji Petrol Olimpije so v ligi prvakov izgubili že šestič. | Foto Vid Ponikvar

Košarkarji Petrol Olimpije so v ligi prvakov izgubili že šestič.

Foto: Vid Ponikvar

Novi trener Petrola Olimpije Saša Nikitović je prvi test prestal v Turčiji pri Bešiktašu in moral takoj priznati poraz. Ključni so bili slab prvi polčas in prevelika nihanja, ki so stalnica te sezone.

Če v prvem polčasu prejmeš kar 57 točk, na koncu pa 94, je jasno, da boš težko zmagal na gostovanju (84:94). Razen če v Evropi nisi Real Madrid ali CSKA, ki sta napadalno najbolj usmerjeni ekipi.

Mirza Begić
Sportal Trenerska šok terapija pri Olimpiji ni delovala

Recept za zmago na gostovanjih je obramba, je že večkrat poudaril nekdaj prvi mož stroke pri Olimpiji Zmago Sagadin. In te v prvem polčasu ni bilo. Košarkarji Olimpije so v prvih 20 minutah dopustili tekmecu, da je na odmor odšel z naskokom 19 točk (54:39).

Američana pod pričakovanji, Simonović sedel

Gostje iz Ljubljane so se sicer povsem približali, vendar porabili preveč energije, da bi tehtnico nagnili povsem na svojo stran.

Na pravi ravni niso bili predvsem tisti tujci, od katerih se pričakuje presežek. Scottie Reynolds je vse od 12. minute tekmo spremljal s klopi. V drugem delu prav tako na parketu ni bilo na spregled Marvina Jonesa.

Scottie Reynolds je bil neviden. | Foto: Vid Ponikvar Scottie Reynolds je bil neviden. Foto: Vid Ponikvar

Nerazumljivo je bilo, da se je novi trener Saša Nikitović, ki je na klopi zamenjal Zorana Martića, odločil, da v prvem polčasu sploh ne poskusi z Markom Simonovićem, ki je bil na preteklih tekmah odlično razpoložen. Verjetno so drugačni razlogi pri Issufu Sanonu, ki sploh ni stopil na parketu.

"Prvi polčas smo začeli premehko"

"Bešiktaš ima zelo izkušene igralce, v prvem polčasu pa so preprosto igrali bolje kot mi. Naš načrt je bil, da v prvem polčasu zaigramo enako kot naši tekmeci, čvrsto in energično. V drugem polčasu smo takšno igro tudi pokazali. Na prihajajoči tekmi moramo zaigrati bolje, biti bolj čvrsti in prikazati boljšo igro v obrambi, da bo nato igra stekla tudi v napadu, ne obratno," je po tekmi vzroke za poraz iskal srbski strokovnjak na Olimpijini klopi.

Marko Simonović je tokrat dobil le sedem minut priložnosti za igro. | Foto: Vid Ponikvar Marko Simonović je tokrat dobil le sedem minut priložnosti za igro. Foto: Vid Ponikvar

Jan Špan je bil tisti, ki je v tretji četrtini vrnil Olimpijo v igro. Trojke je zadeval kot po tekočem traku, na koncu pa pristal pri 18 točkah, od tega so bile štiri trojke.

Dobro predstavo je prikazal tudi Mirza Begić, ki bil s 14 točkami skupaj z Miho Lapornikom drugi strelec zeleno-belih: "Domačini imajo zelo izkušene igralce in dobrega trenerja. Prvi polčas smo odprli premehko, nismo igrali kot ekipa. Med glavnim odmorom smo v garderobi strnili vrste, v drugem polčasu zaigrali bolje v obrambi in se začeli počasi vračati v igro, a za preobrat je na koncu zmanjkalo energije."

Olimpija tako po osmih krogih ostaja pri vsega eni zmagi, ki jo je dosegla na gostovanju pri Ostendeju. Želeno napredovanje v drugi del Fibine lige prvakov je zdaj mogoče praktično le še v teoriji.

ACH Volley
Sportal Slovenski prvaki niso bili kos nemškim podprvakom
Ne spreglejte