Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
8. 9. 2013,
19.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

EuroBasket Nemčija

Nedelja, 8. 9. 2013, 19.13

8 let

Nemci take zaušnice niso občutili že 18 let

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Nemčije so po porazu z Veliko Britanijo na EuroBasketu zapravili možnosti za napredovanje v drugi del. Tako hitro so nazadnje izpadli leta 1995. Pomagala ni niti zmaga nad Francijo.

Nenavadna krivulja rezultatov nemške reprezentance spominja na tisto, ki si jo je svetovnem prvenstvu pred tremi leti privoščila švicarska izbrana vrsta. A ne v košarki, pač pa v nogometu. Hitzfeldova četa je v uvodni tekmi SP 2010 presenetila Španijo, nato pa začuda ni več zbrala točke in se od tekmovanja poslovila že po skupinskem delu. Španija je pozneje postala svetovna prvakinja, razočaranje Švicarjev, ki se je prelivalo s ponosom, pa je bilo še toliko večje, saj so ostali edini, ki so rdečo furijo spravili na kolena.

Na letošnjem največjem košarkarskem dogodku se podobno godi pomlajeni nemški izbrani vrsti. Nastopa brez zvezdnikov, ki nase opozarjajo v ligi NBA, a je vseeno v prvem krogu poskrbela za eno najbolj odmevnih senzacij, saj je premagala Francijo. Ker spadajo galski petelini med osrednje favorite za zlato medaljo, bi se lahko Nemcem ponovila švicarska izkušnja iz Južne Afrike. Hitro se bodo poslovili, čeprav so v prvem nastopu odpravili morebitne bodoče prvake. Nemci objokujejo izgubljeno priložnost, saj so izpadli tudi iz kroga kandidatov, ki bodo prihodnje leto nastopili na svetovnem prvenstvu v Španiji. ''Igrali smo tri tesne tekme, a vsakič izgubili. Največje težave so predstavljale izgubljene žoge in naš skok v obrambi. Smo mlada ekipa, ki se je do zdaj na tem prvenstvu že veliko naučila,'' je po tretjem porazu na prvenstvu dejal glavni trener Frank Menz. V ponedeljek bo vodil izbrance na tekmi z Izraelom, a mu morebitna zmaga ne more več zagotoviti preboja med ducat najboljših.

Na evropskem prvenstvu v Sloveniji se v vlogi selektorjev predstavljata še dva Nemca. Dirk Bauermann je s Poljsko doživel razočaranje, saj je v celjski skupini ostal brez možnosti za napredovanje že pred zadnjo tekmo, na Primorskem pa s Finsko blesti Henrik Dettmann. Danes je v sosedskem obračunu v Kopru po dveh podaljških strl odpor Rusije.

Ne spreglejte