Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 6. 2017,
10.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Russell Westbrook Mike D'Antoni Draymond Green Eric Gordon Malcolm Brogdon

Torek, 27. 6. 2017, 10.10

6 let, 6 mesecev

Nagrade najboljšim igralcem lige NBA

Westbrook pričakovano MVP lige NBA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Russell Westbrook | Foto Reuters

Foto: Reuters

V New Yorku so izročili nagrade najboljšim igralcem pretekle sezone elitne severnoameriške poklicne košarkarske lige. Lovoriko za najkoristnejšega igralca rednega dela pretekle sezone v ligi NBA je pričakovano prejel Russell Westbrook, košarkar moštva Oklahoma City Thunder. V ožjem izboru je premagal Jamesa Hardna in Kawhija Leonarda.

28-letni Russell Westbrook, ki je prvič prejel to lovoriko, je v rednem delu sezone v povprečju dosegal 31,6 točke, 10,4 podaje in 10,7 skoka na tekmo.

Postal je šele drugi igralec v zgodovini in prvi v zadnjih 55 letih, ki je v povprečju čez celotno sezono dosegal dvomestno število v treh kategorijah. Podrl je tudi rekord Oscarja Robertsona po številu doseženih trojnih dvojčkov (42) v posamezni sezoni.

Pred njim je dvakrat zapored nagrado MVP prejel ostrostrelec prvakov, bojevnikov iz Oaklanda Stephen Curry.

Prvak Draymond Green (Golden State) je prejel priznanje za najboljšega obrambnega igralca. | Foto: Reuters Prvak Draymond Green (Golden State) je prejel priznanje za najboljšega obrambnega igralca. Foto: Reuters

Nagrado za obrambnega igralca sezone je prejel Draymond Green (Golden State Warriors). Med najboljše tri sta se uvrstila še Francoz Rudy Gobert (Utah) in Američan Kawhi Leonard (San Antonio).

Novinec leta je postal branilec Milwaukeeja Malcolm Brogdon. Zbral je največ točk, najbolj sta se mu približala soigralca pri moštvu Philadelphia 76ers, Kamerunec Joel Embiid in Hrvat Dario Šarić.

Stari znanec evropskih košarkarskih igrišč Mike D'Antoni (Houston) je trener leta. V dresu Milana je igral 13 let, nato pa vodil tako Milano kot Benetton. | Foto: Reuters Stari znanec evropskih košarkarskih igrišč Mike D'Antoni (Houston) je trener leta. V dresu Milana je igral 13 let, nato pa vodil tako Milano kot Benetton. Foto: Reuters

Trener leta pa je postal Mike D'Antoni, trener Houston Rockets. Premagal je Gregga Popovicha (San Antonio Spurs) in Erika Spoelstro (Miami Heat), stratega, ki v Miamiju vodi slovenskega reprezentanta Gorana Dragića, s katerim je po izjemni drugi polovici sezone za las zgrešil preboj v končnico lige NBA.

Eric Gordon (Houston) je najboljši "šesti" igralec rednega dela lige NBA. | Foto: Reuters Eric Gordon (Houston) je najboljši "šesti" igralec rednega dela lige NBA. Foto: Reuters

Za najboljšega igralca s klopi je bil imenovan branilec Houstona Eric Gordon. Najbližja zasledovalca sta bila Andre Iguodala (Golden State) in soigralec Lou Williams (Houston).

Malcolm Brogdon (Milwaukee) je prejel priznanje za novinca leta. | Foto: Reuters Malcolm Brogdon (Milwaukee) je prejel priznanje za novinca leta. Foto: Reuters

Grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) je prejel nagrado za igralca, ki je najbolj napredoval. V ožji izbor sta se uvrstila še Francoz Rudy Gobert (Utah Jazz) in Srb Nikola Jokić (Denver Nuggets).

Kemba Walker je prejel priznanje NBA Sportsmanship Award. | Foto: Reuters Kemba Walker je prejel priznanje NBA Sportsmanship Award. Foto: Reuters Nagrado za najbolj športno obnašanje je dobil Kemba Walker (Charlotte Hornets).

V najboljšo peterko leta so se uvrstili Kawhi Leonard (San Antonio), LeBron James (Cleveland), Anthony Davis (New Orleans), James Harden (Houston) in Westbrook (Oklahoma City).

Ne spreglejte