Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 2. 2019,
6.01

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,77

1

Natisni članek

NBA Miami Heat Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić

Četrtek, 28. 2. 2019, 6.01

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 27. februar

Nor večer za Dončića in Dragića, Vročica po drami za točko odpravila prvake lige NBA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,77

1

Luka Dončić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Oba slovenska legionarja v ligi NBA imata danes razlog za veselje. Vročica Gorana Dragića je v domači dvorani slavila sladko zmago. S 126:125 so odpravili prvake lige NBA Golden State Warriors. Dragić, ki je očitno zelo uspešno pozdravil poškodbo, se je izkazal s 27 točkami (od tega jih je kar 25 dosegel v prvem polčasu) in je bil najučinkovitejši igralec svoje ekipe. Izjemno predstavo je dan pred svojim 20. rojstnim dnem prikazal tudi Luka Dončić, ki je s 26 točkami, desetimi skoki in sedmimi asistencami uplenil nov dvojni dvojček. Dallas je Indiano na domačem terenu premagal z rezultatom 110:101 in prekinil serijo petih zaporednih porazov.

Košarkarji Dallas Mavericks so v domači dvorani American Airlines Center s 110:101 premagali goste iz Indiane in tako prekinili niz petih zaporednih porazov. Glavno vlogo v NBA-seriji je znova odigral Luka Dončić, ki je dan pred praznovanjem svojega 20. rojstnega dne dosegel 26 točk, deset skokov in sedem podaj ter tako vpisal nov dvojni dvojček.

Rojstni dan bo praznoval v skromnem slogu

V izjavah po tekmi je bil skromen kot vedno. "Vsako tekmo igram na enak način. Ne razmišljam od drugih tekmah, preveč jih je." Kratek in jedrnat je bil tudi pri odgovoru na vprašanje, kako bo praznoval rojstni dan. "Šel bom nekaj pojest s prijatelji in družino. Nič posebnega."

Učinek Luke Dončića:

26 točk (met za tri točke 3/8, za dve 6/8, prosti meti 5/7), 7 asistenc, 10 skokov v 32 minutah.

Povprečje v sezoni:

20,9 točke, 7,3 skoka, 5,7 asistence, 1 ukradena žoga, 3,4 izgubljene žoge v 32,2 minuti.

 Vrhunci srečanja med ekipama Dallas Mavericks in Indiana Pacers:

Drugi najučinkovitejši igralec domače zasedbe je bil Jalen Brunson s 24 točkami, Tim Hardaway Jr. pa se je izkazal z 20 točkami.

Preberite še:

Luka Dončić Primož Peterka
Sportal Poseben dan za legendo in legendo v nastajanju

Na strani poražene ekipe sta izstopala hrvaški košarkar Bojan Bogdanović, ki je dosegel 22 točk, in Wesley Matthews, ki jih je prispeval 20.

Bojan Bogdanović in Luka Dončić, najučinkovitejša igralca obračuna med Indiano in Dallasom | Foto: Reuters Bojan Bogdanović in Luka Dončić, najučinkovitejša igralca obračuna med Indiano in Dallasom Foto: Reuters

Drama v Miamiju s tesno zmago domačih

Zelo pestro je bilo tudi v Miamiju, kjer so navijači vse do zadnjega trepetali za zmago domače zasedbe. Vročici je v sami končnici uspelo streti odpor prvakov lige NBA Golden State Warriors, tako da se je veselila tesne zmage s 126:125.

Učinek Gorana Dragića:

27 točk (met za tri točke 4/7, prosti meti 9/9), 1 asistenca, 3 skoki v 20 minutah.

Šampionska predstava Gorana Dragića:

Najučinkovitejši igralec Miamija je bil povratnik po poškodbi Goran Dragić, ki je v dobrih dobrih dvajsetih minutah na parketu dosegel kar 27 točk, zbral tri skoke in asistenco. V prvem polčasu je dosegel kar 25 točk, od tega 20 v drugi četrtini. To ni uspelo še nobenemu igralcu Vročice.

Odločilen koš za končno zmago je v izdihljajih rednega dela dosegel veteran Dwyane Wade, ki se po koncu te sezone poslavlja od košare na vrhunski ravni. Aktualni prvaki NBA so najprej blokirali njegov met za tri točke, nato pa je Wade v drugem poskusu iz dvokoraka zadel met za tri točke za tesno zmago floridske ekipe in dosežek proslavil s tekom po igrišču, nato pa skočil na zapisniško mizo in užival v stoječih ovacijah navijačev. "Vesel sem, da mi je takšen met uspel pred vsemi navijači. Zabavno je. Stephu Curryju sem rekel, da rabim takšen met za miren odhod," se mu je smejalo po tekmi.

Wade je prispeval 25 točk, poleg Dragića (njegov met je znašal 7/11, za tri točke 4/7) se je izkazal še Josh Richardson z 21 točkami. Pri Bojevnikih je Klay Thompson dosegel 36, Kevin Durant 29, Stephen Curry pa 24 točk. 

Vrhunci obračuna med Vročico in Bojevniki:

Rakete iz Houstona so na krilih Jamesa Hardna (30 točk) s 118:113 premagale ekipa iz Charlotta, ki jo je poganjal predvsem strelski motor Kemba Walker. Ta je dosegel 35 točk, a zgrešil dve trojki ob koncu tekme.

Glavni junak obračuna med ekipo Lakers in New Orleans (125:119 za jezernike) je bil LeBron James (33 točk in 10 asistenc), ki je 31 sekund pred zadnjim zvokom sirene zadel trojko za 123:117, trinajst sekund pred koncem pa je z dvema prostima metoma zmago jezernikov potrdil Reggie Bullock.

Vodilna ekipa lige NBA Milwaukee je s 141:140 po podaljšku premagala Sacramento. Eric Bledsoe je dosegel trojni dvojček (26 točk, 12 skokov in 13 asistenc), Malcolm Brogdon pa jih je dosegel 25.

Pri poraženih sta se izkazala Buddy Hield (32 točk) in Bogdan Bogdanović z 28 točkami.  

Lestvici:

Ne spreglejte