Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2019,
7.53

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,09

Natisni članek

Orlando Magic New York Knicks Boston Celtics Toronto Raptors Oklahoma City Denver Nuggets NBA

Sreda, 27. 2. 2019, 7.53

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 26. februar

Najslabši priskočil na pomoč Dragiću, Srbu skandirali "MVP" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,09
New York Orlando | New York je pozdravil drugo zaporedno zmago v ligi NBA in pokvaril načrte Orlandu, s tem pa tudi osrečil Miami. | Foto Reuters

New York je pozdravil drugo zaporedno zmago v ligi NBA in pokvaril načrte Orlandu, s tem pa tudi osrečil Miami.

Foto: Reuters

Najslabša ekipa vzhodne konference New Yorks Knicks je v boju za končnico severnoameriške košarkarske lige NBA pomagala moštvu Miami Heat Gorana Dragića, ki se z Orlandom in Charlottom še bori za končnico. Kratkohlačniki so namreč v domači dvorani s 108:103 premagali Orlando Magic, ki se bori za končnico, v kateri ni zaigral vse od sezone 2011/12. Denver je v derbiju zahodne konference na krilih Nikole Jokića odpravil goste iz Oklahome.

V sloviti dvorani Madison Square Garden so bili ključni za zmago newyorški rezervisti, ki so zrežirali preobrat in premagali Orlandove igralce s klopi s kar 75:7. Blestela sta zlasti Emmanuel Mudiay, ki je končal pri 19 točkah, ter Mitchell Robinson, ki je zbral 17 točk, 14 skokov, šest blokad in tri ukradene žoge.

To je bila še druga zaporedna zmaga Kratkohlačnikov v Madison Square Gardnu, potem ko so pred tem v domači dvorani izgubili kar 18 tekem v nizu. Skupno so zmagali na treh od zadnjih štirih tekem.

Vrhunci dvoboja v New Yorku:

Najboljša strelca ekipe s Floride, ki je imela ob vstopu v zadnjo četrtino še velikansko prednost (90:78), sta bila Črnogorec Nikola Vučević, ki je letos zaigral na zvezdniški tekmi All Star, in Aaron Gordon. Dosegla sta po 26 točk.

Kelt Irving najslabše po 27. oktobru 2018

Kyrie Irving je ob metu iz igre 3/10 dosegel le sedem točk. | Foto: Reuters Kyrie Irving je ob metu iz igre 3/10 dosegel le sedem točk. Foto: Reuters Toronto Raptors v vzhodni konferenci nekako držijo korak z vodilnimi Milwaukee Bucks. Tokrat so s 118:95 v domači dvorani Scotiabank Arena premagali Boston Celtics. Izkazala sta se kamerunski as Pascal Siakam, ki je dosegel 25 točk, in Kawhi Leonard, ki jih je k zmagi, s katero zdaj le še dve tekmi zaostajajo za Bucks, dodal 21. Gostitelji so bili v drugi četrtini boljši s kar 36:13, na tekmi pa so vodili že z 31 točkami razlike.

Za Kelte je bil to še tretji zaporedni poraz, potem ko so gostitelji zaustavili njihovega prvega zvezdnika Kyrieja Irvinga pri le sedmih točkah. Irving je dosegel najmanj točk po 27. oktobru 2018. Prvi strelec gostov je bil Marcus Morris s 17 točkami.

Zanimivo je, da Toronto na domačem parketu proti Bostonu, Philadelphiii in Indiani, poleg Milwaukeeja največjim tekmecem na vzhodu, ni izgubil že 30 zaporednih tekem. Nazadnje je poraz izkusil leta 2015, ko je izgubil po podaljšku proti Bostonu (116:117). Košarkarji Bostona so trenutno na petem mestu vzhoda s 37 zmagami in 24 porazi.

Jokić zasenčil Westbrooka in Georgea

Denver je v derbiju zahodne konference za drugo mesto na lestvici izkoristil prednost domačega parketa proti Oklahoma Cityju. Zmagal je s 121:112, pot do zmage pa je tlakoval 24-letni srbski zvezdnik Nikola Jokić (36 točk, 10 asistenc in 9 skokov), ki se je v zadnji minuti naposlušal ovacij občinstva in skandiranja "MVP", s čimer so mu navijači sporočili, da je v njihovih srcih največji kandidat za najkoristnejšega igralca lige NBA.

Vrhunci Nikole Jokića proti Oklahoma Cityju:

Srb je po tekmi priznal, da se mu je takšno skandiranje zdelo zabavno, a tudi nepotrebno. "Po mojem mnenju igra v ligi NBA boljši igralec od mene, ki bo prejel nagrado MVP. Sam se trudim, da igram čim boljšo košarko," je skromno pripomnil priljubljeni Joker. Do novega tretjega dvojčka mu je zmanjkal le skok.

Pri gostih sta ponovno izstopala Russell Westbrook (22 točk, 14 skokov in 9 asistenc, a tudi 7 izgubljenih žog) in Paul George (25 točk, 8 skokov in 7 asistenc), ki je iz igre zadel le 7 od 24 metov. Za tri točke je metal skromnih 3/14. Westbrook je podobno kot Jokić zgrešil trojni dvojček za malenkost. Zanj je potreboval le še eno asistenco, a je ni dočakal.

Dončić in Dragić kmalu na delu

Slovenska košarkarja v ligi NBA Goran Dragić in Luka Dončić sta v noči na sredo počivala. Oba bosta znova na delu v noči na četrtek, ko bo Miami doma gostil aktualne prvake Golden State Warriors, Dončić pa bo z Dallasom pričakal Indiano.

Liga NBA, 26. februar:

Lestvici:

Preberite še:

Terence Ross
Sportal Toronto se je spotaknil ob Orlando #video

 

Goran Dragić in Edo Murić
Sportal Še vedno ima v glavi tisti klic
Ne spreglejte