Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 2. 2021,
8.16

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić James Harden LeBron James Brooklyn Nets Los Angeles Lakers Sacramento Kings Miami Heat Liga NBA NBA

Petek, 19. 2. 2021, 8.16

3 leta, 2 meseca

Liga NBA, 18. februar

Miami le prišel do zmage, Goran Dragić je še vedno poškodovan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Goran Dragić | Goran Dragić je zaradi gležnja še vedno na bolniškem dopustu. | Foto Guliverimage

Goran Dragić je zaradi gležnja še vedno na bolniškem dopustu.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Miamija so na krilih trojnih dvojčkov Jimmyja Butlerja in Bama Adebaya premagali Sacramento. Goran Dragić zaradi poškodbe ponovno ni kandidiral za dvoboj. Prvaki Los Angeles Lakers so brez Anthonyja Davisa, ki bo zaradi poškodbe tetive počival še štiri tedne, izgubili proti Brooklynu. LeBron James je postal tretji košarkar v zgodovini lige NBA, ki je presegel mejo 35 tisoč točk, pri gostih iz New Yorka pa je za rekord franšize poskrbel vsestranski James Harden.

Luka Dončić Lebron James
Sportal Tekma All-Star bo, Luka Dončić deležen izjemne časti

Lanski finalist lige NBA Miami Heat je na krilih trojnih dvojčkov Jimmyja Butlerja (13 točk, 13 asistenc in deset skokov - to je bil njegov tretji zaporedni trojni dvojček v ligi NBA) in Bama Adebaya (16 točk, deset asistenc in 12 skokov) v gosteh premagal Sacramento. To je bila prva zmaga Vročice v glavnem mestu zvezne države Kalifornija po skoraj petih letih. Najboljši strelec Miamija je bil mladi Tyler Herro (27 točk), Kanadčan Kelly Olynyk pa je dodal 22 točk in sedem skokov.

Vrhunci dvoboja v Sacramentu:

Slovenski zvezdnik lanskih finalistov lige NBA Goran Dragić zaradi poškodovanega gležnja sploh ni odpotoval z ekipo in še ni stopil na parket. Za košarkarje Miamija je bila to prva zmaga po treh zaporednih porazih.

Pri gostiteljih je Srb Nemanja Bjelica dosegel 25 točk, prispeval pa tudi osem skokov, Marvin Bagley III. je zbral 19 točk in deset skokov, De'Aaron Fox je dodal 11 točk in deset podaj. Kralji so po nizu štirih zaporednih zmag zdaj izgubili še petič zapored.

Naslednja tekma čaka Heat v noči na nedeljo, ko se bo v ponovitvi lanskega finala lige NBA pomeril z Los Angeles Lakers. Žal tudi na tej tekmi Dragić najverjetneje ne bo igral. 

Luka Dončić Slovenija 2017
Sportal Številke ne lažejo. Luka Dončić najboljši vseh časov!

LeBron James in James Harden pisala zgodovino

Brooklyn Nets so v okrnjenem zvezdniškem spopadu, na katerem so manjkali Anthony Davis (poškodba tetive), Dennis Schröder (covid-19 protokol) in Kevin Durant (poškodba stegenske mišice), premagali branilce naslova (109:98) in pozdravili že peto zaporedno zmago. Takega pozitivnega niza v tej sezoni še niso dosegli.

Na tej tekmi sta se v zgodovino vpisala LeBron James in James Harden. Prvi je bil z 32 točkami, osmimi skoki in sedmimi asistencami najboljši posameznik pri Jezernikih, na dvoboju pa je šele kot tretji igralec v zgodovini lige NBA presegel mejo 35 tisoč točk. Na večni lestvici zaostaja le za Karlom Malonom (36.928 točk) in absolutnim rekorderjem Kareemom Abdulom-Jabberjem (38.387 točk).

Bradati zvezdnik Mrežic je na drugi strani prispeval 23 točk in 11 asistenc. To je bila že njegova 11. zaporedna tekma pri Brooklynu z (vsaj) dvojnim dvojčkom, s čimer je popravil rekord franšize. Harden je sicer v tej sezoni zbral že 19 dvojnih dvojčkov, kar je največ med vsemi udeleženci lige NBA.

Dončića ne bo na igrišču tudi v noči na soboto

Vodstvo severnoameriške profesionalne košarkarske lige NBA je prestavilo tudi petkov obračun med Houstonom in Dallasom, ekipo slovenskega zvezdnika Luke Dončića. Razlog je dejstvo, da so oblasti zaradi neugodnih vremenskih razmer zaprle dvorano, kjer domače tekme igra Houston. Nov termin tekme bodo sporočili pozneje.

Liga NBA, 18. februar:

Milwaukee Bucks : Toronto Raptors 96:110
Antetokounmpo 23, 12 sk., 8 asist., DiVincenzo 14; Powell 29 (met iz igre 9/12), Siakam 27, VanVleet 17, 8 asist.

Los Angeles Lakers : Brooklyn Nets 98:109
James 32, 8 sk., 7 asist., Kuzma 16, 10 sk.; Harden 23, 11 asis., Harris 21 (trojke 6/7), Irving 16, Luwawu-Cabarrot 15

Sacramento Kings : Miami Heat 110:118
Bjelica 25, 8 sk., Bagley III. 19, 10 sk., Jeffries 17; Herro 27 (met iz igre 12/17), Olynyk 22, Adebayo (12 sk., 10 asist.) in Nunn 16,  Butler 13, 10 sk., 13 asist., Dragić ni igral

Lestvica:

Ne spreglejte