Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
12. 9. 2013,
23.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

EuroBasket Zoran Dragić Jaka Lakovič

Četrtek, 12. 9. 2013, 23.24

8 let

Namesto slavja opozorilo: Grki so močnejši

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kot odmev na veličastno zmago nad Italijo v prvem dejanju drugega dela evropskega prvenstva so slovenski košarkarji začeli opozarjati na naslednjega tekmeca.

"Hrvaška in Poljska? Pozabljeno," so ob selitvi iz Celja v Ljubljano v en glas zagotavljali slovenski košarkarji. Besede so potrdili na parketu in v velikem slogu prišli do nadvse pomembnega para točk, ki obeta "podaljšek" domačega prvenstva. Slovenija je postregla z verjetno najboljšo predstavo na prvenstvu, zanesljivo pa s prvo s popolnim nadzorom nad dogajanjem pod košema in brez izrazitih črnih minut. "Čestitke soigralcem, zahvala publiki," je še pred prvo prho v imenu slovenske reprezentance zatrdil kapetan Jaka Lakovič in se lotil krajše analize: "Z dobro obrambo smo si zagotovili dober položaj za kontrolo tekme. Iskali smo odprte in logične rešitve, brez brezglavega poskušana enega proti petim. Rezultat ni izostal. Dokazali smo tudi, da imaš ob pravilnem napadu pravo ravnotežje za vračanje v obrambo in pravo postavitev. Držali smo se navodil. Dobra tekma in lepa zmaga. A to je vse. Na žalost je treba naprej. Prav nič še nismo dobili. Prihajajo Grki. Verjamem, da bodo še bolj nevarni."

Lakovič je s podobnimi besedami nagovoril tudi soigralce, ko so si na sredini parketa v krogu podali roke. "To je naša igra! Tako moramo igrati tudi v nadaljevanju. Vsi skupaj smo zlata ekipa," je moštvene besede sedmi sili prenesel borbeni Edo Murić, ki je znova prispeval svoj delež, obenem pa se navduševal ob akcijah Boštjana Nachbarja in tokrat neverjetno razpoloženega bratskega dvojca Goran in Zoran Dragić. "Celotna ekipa je igrala zelo dobro. Pokazali smo pravo energijo, podobno kot na tekmi s Španijo," je bil po sanjski predstavi navdušen mlajši Dragić.

Ob zelo skromen obisku uvodnih petih tekem drugega dela EuroBaketa je bilo jasno, da bo slika ob italijansko-slovenskem obračunu povsem drugačna. Dvorana je večji del poskakovala ob odličnih potezah Maljkovićeve čete. "Pred takšno publiko še nisem igral. Ozračje nas je poneslo," pa navdušenja ni želel skrivati . Kaj hitro mu je prikimal tudi Domen Lorbek. "Če bomo igrali tako, bodo ljudje še glasnejši. Prvenstva še ni konec. Zdaj gre šele zares. Veseli me, da smo prav zdaj dokazali, da znamo igrati zbrano in učinkovito vseh 40 minut. Takšne predstave nas lahko ponesejo zelo visoko, toda počasi, korak za korakom," je dejal Lorbek, ki bo petek s soigralci izkoristil z počitek in pripravo na grški izziv.

Ne spreglejte