Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
16. 8. 2013,
23.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Božidar Maljković EuroBasket

Petek, 16. 8. 2013, 23.03

8 let

"Na Jesenicah je bila enosmerna cesta"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kar je krasilo slovenske košarkarje na praktično vseh tekmah, smo lahko videli tudi proti Bosni in Hercegovini. Selektor Božidar Maljković je vesel, da so fantje popravili napake iz Beograda.

Zapiranje pod svojim obročem, velika želja, agresivna igra in posledično veliko protinapadov so nekakšne osrednje točke slovenske košarkarske reprezentance pri visoki zmagi proti BiH s 70:54. Gostje so se uspeli praktično le enkrat približati domačim, ko so izenačili na 31:31, sicer pa je bilo vse v znamenju naših košarkarjev.

"Za Slovenijo je bila to že deveta tekma, naša šele tretja. Prvič smo igrali odprto tekmo, prej dve za zaprtimi vrati z Gruzijo. Zablokirali smo že na štartu, kar se je videlo pri slabem izvajanju prostih metov. Zadeli smo vsega tri iz dvanajstih poizkusov. Očitno se nismo počutili dobro na parketu. S korektno obrambo v drugih petih minutah prve četrtine smo se pobrali. Sicer pa je bila enosmerna cesta na Jesenicah. Zmaga Slovenije je zaslužena. Bila je bolj agresivna, veliko točk pa je dosegla iz protinapadov," je misli po tekmi strnil selektor Bosne in Hercegovine Aleksandar Petrović.

S predstavo svojih izbrancev je bil zadovoljen njegov kolega na slovenski klopi Božidar Maljković, ki je moral zaradi poškodbe na klopi pustiti Gorana Dragića, Gašperja Vidmarja in Eda Murića (vsi imajo težave z gležnjem). Poudaril je, da je bil turnir v Beogradu koristen in da so v zadnjem tednu napredovali in popravili pomanjkljivosti, ki so jih bremenile predvsem proti Srbiji: "Res je, kar je rekel Petrović, da so imeli bistveno manj tekem kot mi. Mi smo že igrali proti bistveno bolj čvrstim nasprotnikom. Popravili smo napake iz Beograda. Igrali smo dobro obrambo, kar nam je omogočilo hitre protinapade. Dobili smo tudi skok in imeli boljši odstotek meta. Zasluženo smo zmagali brez večjega napora. Ne bomo odpirali šampanjca po tej tekmi. Nam je pomembno, da bomo 4. septembra, ko se začne evropsko prvenstvo, zdravi in boljši kot ta večer. Moram pa poudariti, da je lepo igrati v takšni dvorani in ambientu, ki so ga pričarali navijači."

Ne spreglejte