Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
1. 7. 2011,
15.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 7. 2011, 15.51

8 let

Maljkovićevi "mladci", ki bodo pritiskali na izkušene

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Od tistih mladih, ki so se prebili skozi sito na izbirnih treningih, in so javnosti za sedaj še nekoliko manj poznani, so Jaka Blažič, Klemen Prepelič, Danijel Vujasinovič ter Luka Lapornik.

Strokovnjaki od omenjene četverice trenutno največ potenciala vidijo v Jaki Blažiču, za katerega se zanima tudi Union Olimpija. Blažič je 30. junija dopolnil 21 let, pred približno letom in pol pa je v pogovoru za Sportal izrazil veliko željo, da bi nekoč zaigral za reprezentanco. Sedaj je tudi potrkal na njena vrata, potem ko ga je selektor Božidar Maljković uvrstil na seznam kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu. Realno še ne more računati, da bi letos odpotoval v Litvo, vendar bo v bližnji prihodnosti lahko s trdim delom prišel tudi do uradnega članskega nastopa v dresu z državnim grbom.

Od ostale trojke je najmlajši med vsemi Klemen Prepelič. Osemnajstletni član Heliosa je z nekaterimi predstavami, predvsem pa z nezaustavljivostjo na mladinskem zaključnem turnirju, pokazal razkošen talent v napadalnih akcijah. Polega dobrega napada pa se lahko tudi z dobro obrambo pohvali Luka Lapornik, ki je dobil zaupanje Aleša Pipana pri Zlatorogu. Za Laščane je igral prav tako Danijel Vujasinovič, a slednji igra na položaju organizatorja igre. Tudi 21-letni Vujasinovič pa je prepričal selektorja, da ga vključi v proces treningov v pripravljalnem obdobju pred nastopom na evropskem prvenstvu v Litvi.

Spodaj vam predstavljamo omenjeni kvartet, o njihovih karakteristikah pa je spregovoril Gašper Potočnik, novi trener Elektre ter pomočnik Maljkoviću v državni reprezentanci. Prav mladi trener iz Škofje Loke je bil skupaj z Aleksandrom Sekulićem - drugi pomočnik v izbrani vrsti - venomer prisoten na tedenskih izbirnih treningih, ki jih Košarkarska zveza Slovenije izvedla premierno, da bi selektor dobil večji vpogled v nadarjene slovenske igralce, obenem pa je želja prebuditi košarko pri nas ter razvijate domače talente.

Rojen: 30.6.1990

Višina: 196 cm

Igralno mesto: visoki branilec

Rojen: 20.10.1992

Višina: 188 cm

Igralno mesto: visoki branilec

Rojen: 24.10.1988

Višina: 195 cm

Igralno mesto: visoki branilec/krilo

Rojen: 13.9.1989

Višina: 182 cm

Igralno mesto: organizator igre

Ne spreglejte