Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 1. 2024,
21.00

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Triglav Kranj KK Podčetrtek LTH Castings KK Ilirija Hopsi Polzela Šenčur Gorenjska gradbena družba Šentjur Liga Nova KBM Kansai Helios Domžale KK Krka Novo mesto kk Rogaška

Sobota, 27. 1. 2024, 21.00

3 mesece

LIGA NOVA KBM, 17. KROG

Krka in Helios zanesljivo do zmag, Mahkovic je nazaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
KK Krka | Novomeščani so za 15. zmago premagali Šenčur. | Foto www.alesfevzer.com

Novomeščani so za 15. zmago premagali Šenčur.

Foto: www.alesfevzer.com

Z zmago Krke na gostovanju v Šenčurju (89:84) se je v sredo začel 17. krog košarkarske lige Nova KBM. Novomeška ekipa je po 17 tekmah pri 15 zmagah in je vodilna ekipa tekmovanja. Kansai Helios je v petek večer šele v drugi četrtini strl Šentjur in ga na koncu premagal s 85:75. Po poškodbi se je na parket vrnil kapetan Domžalčanov Blaž Mahkovic. V soboto popoldne so košarkarji Ilirije premagali LTH Castings s 76:74. Zmage sta se v tem krogu veselila še Rogaška in Terme Olimia.

Krkaši so bili boljši večino tekme. V prvem polčasu so si priigrali 16 točk naskoka, na vodstvo domačih v drugem delu (61:58) pa so odgovorili v zaključku tretje četrtine (62:71). Čeprav je bil GGD Šenčur skoraj do konca tekme v igri za zmago - Dino Murić (29 točk, 11 skokov) je z nizom šestih točk minuto pred zaključkom pripeljal svojo ekipo na točko zaostanka (84:85), je imela Krka dovolj visokih orožij (Marko Radovanović 19 točk, trojke 4:4, Jurij Macura 18 točk, 11 skokov), da je z ekipno predstavo (Jan Špan 12 točk, 13 podaj, Miha Cerkvenik 15 točk) tekmo mirno pripeljala do konca.

Blaž Mahkovic | Foto: www.alesfevzer.com Blaž Mahkovic Foto: www.alesfevzer.com Domžalčani so dosegli četrto zmago v nizu. Košarkarji Šentjurja so sicer obetavno začeli dvoboj. Sredi prve četrtine so povedli s 17:10 in prvo četrtino končali s prednostjo sedmih točk. Toda Domžalčani so v nadaljevanju prenehali delati napake, z dominantno drugo četrtino, ki so jo dobili s 26:9, pa so ob glavnem odmoru že vodili za deset točk. Gostje so skozi tretjo četrtino tekmece večinoma držali na takšni razdalji. Prednost pa so v sklepni četrtini še povečali, po trojki povratnika po poškodbi Blaža Mahkovica so vodili za 17 točk (85:68) in na koncu slavili mirno zmago.

Pri Domžalčanih je bil z 22 točkami najuspešnejši Mahkovic, Tibor Mirtič je pristavil 15 točk. Za Šentjur je Ožbej Glavan dosegel 18 točk in pobral deset skokov, medtem ko je Nal Belko dodal 16 točk.

Košarkarji Ilirije so z odlično predstavo v zadnjih petih minutah tekme zabeležili četrto zaporedno zmago in se utrdili na tretjem mestu razpredelnice. Gostje iz Ljubljane so v režiji Tadeja Fermeta (28 točk, trojke 7:10) in Mirka Mulalića (18 točk) v minuti in pol naredili preobrat in zaostanek 60:69 pretvorili v vodstvo 72:71. V zaključku tekme je ključno vlogo odigral še Matic Mikuš, ki je zadel prosti met za prednost točke, nato pa na drugi strani igrišča z blokado dobri dve sekundi pred koncem ustavil prodor Tilna Jugovica.

Liga Nova KBM, 17. krog

Sreda, 24. januar:

Petek, 26. januar:

Sobota, 27. januar:

Lestvica:

Slovenija Kitajska Aleksander Sekulić
Sportal Ni več dvoma, kdo bo selektor košarkarske reprezentance
Luka Dončić Dallas Mavericks Saša Dončić
Sportal Uradno: Saša Dončić v novi vlogi #video
Ne spreglejte