Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 11. 2023,
6.29

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Atlanta Hawks Orlando Magic Milwaukee Bucks Indiana Pacers Liga NBA NBA

Petek, 10. 11. 2023, 6.29

5 mesecev, 2 tedna

LIGA NBA, 9. NOVEMBER

Nor večer grškega zvezdnika z napako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
Giannis Antetokounmpo | Giannis Antetokounmpo je na gostovanju pri Indiani dosegel 54 točk, a se ni mogel veseliti zmage. | Foto Reuters

Giannis Antetokounmpo je na gostovanju pri Indiani dosegel 54 točk, a se ni mogel veseliti zmage.

Foto: Reuters

Košarkarji Indiana Pacers so po dramatični končnici s 126:124 premagali Milwaukee Bucks, ki mu do zmage ni pomagalo niti 54 točk prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa, ki je dodal še 12 skokov, a tudi kar osem izgubljenih žog. Še bolj tesno je bilo med Orlando Magic in Atlanta Hawks. Drugi so zmagali s 120:119, njihov voz pa je z 41 točkami vlekel Trae Young.

Pacers so v nizu treh zaporednih zmag. Najbolj zaslužni za zadnjo so Tyrese Haliburton, Bennedict Mathurin in Myles Turner. Prvi je ob 29 točkah zbral še deset podaj, drugi je ob 26 točkah pobral še 11 skokov, Turner pa je dvoboj končal z 21 točkami.

Pri gostih je blestel Antetokounmpo, ki je dosegel 54 točk, iz igre pa zgrešil le šest metov (19/25). V statistiko je vpisal še 12 skokov, a tudi osem izgubljenih žog. Dve sta bili še posebej ključni v zadnjih napadih po trojki Haliburtona za vodstvo.

Antetokounmpo je za svojim osebnim rekordom v NBA zaostal eno točko, za rekordom franšize Bucks, ki ga drži Michael Redd, pa tri.

"Morali smo se spopasti z igralcem, ki je bil zelo vroč in v svojem ritmu. Mislim, da smo opravili kar se da dobro delo in v obrambi ustvarili določen kaos. Moraš malce tvegati, sicer lahko doseže tudi 60 točk. Srečo smo imeli, da smo izvlekli zmago," je po dvoboju priznal trener Indiane Rick Carlisle.

Milwaukee je dvoboj odigral brez Damiana Lillarda, ki ima poškodovano mečno mišico.

V Mehiki slavje Atlante

Na edini preostali tekmi je 41 točk ob zmagi Atlante nad Orlando Magic s 120:119 dosegel Trae Young. Iz igre je zadel 12 od 27 metov, od tega pet od 15 za tri točke. Pri Orlandu ni bilo posebej razpoloženega košarkarja, Jalen Suggs je edini prebil mejo 20 točk. Dosegel jih je 21 ob kar šestih ukradenih žogah.

Trae Young je k zmagi Atlante prispeval 41 točk. | Foto: Guliverimage Trae Young je k zmagi Atlante prispeval 41 točk. Foto: Guliverimage

Odločilno trojko je 31 sekund pred koncem zadel Dejounte Murray (16 točk), met za zmago pri Orlandu pa je zgrešil Paolo Banchero (17 točk).

Atlanta je prvič igrala v Mehiki, medtem ko so Magic tam že igrali dve tekmi proti Chicago Bulls in Utah Jazz decembra 2018. Takrat so košarkarji Orlanda obe tekmi dobili.

Dončićevi pričakujejo Kalifornijce

Košarkarji Dallas Mavericks z Luko Dončićem bodo naslednjič na delu v noči na soboto, ko bodo na domačem parketu gostili Los Angeles Clippers.

Liga NBA, 9. november:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić jasen: Veliko ljudi je govorilo, da nisem pripravljen, a ...
Luka Dončić All Star 2023 LeBron James
Sportal Znano je, kje se bodo leta 2025 merili najboljši košarkarji sveta

 

Ne spreglejte