Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 3. 2019,
7.39

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

Natisni članek

Phoenix Suns Igor Kokoškov New York Knicks Sacramento Kings Liga NBA

Nedelja, 10. 3. 2019, 7.39

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 9. marec

Največji tekmec Luke Dončića je dosegel prvi trojni dvojček

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04
Trae Young | DeAndre Jordan, nekdanji soigralec Luke Dončića, je z Knicks moral priznati premoč Sacramentu. | Foto Guliver/Getty Images

DeAndre Jordan, nekdanji soigralec Luke Dončića, je z Knicks moral priznati premoč Sacramentu.

Foto: Guliver/Getty Images

V noči na nedeljo je bilo v ligi NBA na sporedu šest tekem. Ta večer pa si bo zagotovo zapomnil Trae Young, košarkar Atlanata Hawks, ki je v ligi NBA dosegel svoj prvi trojni dvojček.

Čeprav poznavalci košarke menijo, da je priznanje za najboljšega novinca v ligi NBA rezervirano za Luko Dončića, pa se Trae Young s tem ne strinja. "Ne verjamem, da je lovorika za najboljšega novinca že oddana. Boj se še ni končal," je pred časom dejal Young, ki je pol leta starejši od našega čudežnega dečka.

In kot kaže, je še kako resno mislil, potem ko je v noči na nedeljo na domačem parketu proti Brooklyn Nets dosegel svoj prvi trojni dvojček. Tokrat je na tekmi je dosegel 23 točk, 10 skokov in 11 asistenc, a je njegova ekipa na koncu izgubila s 112:114. Young je imel možnost, da odloči tekmo, a so ga nasprotni igralci tesno pokrivali. Žogo je podal 42-letnemu Vinceu Carterju, ki pa je zgrešil met za tri točke.

Sicer je bil pri domačih košarkarjih najboljši John Collins, ki je dosegel 33 točk in 20 skokov. Pri gostih je bil najboljši Spencer Dinwiddie, ki je v svojo statistiko vpisal 23 točk, Jarrett Allen pa je dosegel 20 točk in 12 skokov.

LeBron James | Foto: Reuters Foto: Reuters

Trojni dvojni dvojček Jamesa je bil premalo

Košarkarji LA Lakers so ta večer gostili Boston Celtics in na koncu izgubili s 107:120. LeBron James, prvi zvezdnik Jezernikov, je v zgolj 27 minutah igranja dosegel trojni dvojček (30 točk, 12 asistenc in 10 skokov), pa to ni bilo dovolj, da bi njegova ekipa zmagala, a je bil kljub vsemu zadovoljen z igro.

"Všeč mi je, kako smo igrali. Mislim, da je žogo dobro krožila in da smo se večino tekme dobro branili. Treba je vedeti, da je bila nasproti zelo dobra ekipa, ki ima v vzhodni konferenci zelo visoke cilje," je po tekmi povedal James.

Največji krivec za poraz LA Lakers je bil Kyrie Irving, ki je na tekmi dosegel 30 točk. Marcus Morris je prispeval 16 točk in edem skokov, Gordon Hayward pa je za Boston dal še 15 točk.

De'Aaron Fox | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Sacramento boljši od New York Knicks

V ligi NBA so košarkarji Sacramenta v matineji s 102:94 ugnali New York Knicks. Najboljši strelec pri zmagovalni ekipi je bil De'Aron Fox s 30 točkami, Buddy Hield jih je dodal 19. Pri New Yorku sta bila najučinkovitejša nekdanja Dončićeva soigralca Dennis Smith Jr. (18 točk) in DeAndre Jordan (14 točk, 15 skokov). 

Slovenska košarkarja v ligi NBA Luka Dončić in Goran Dragić bosta ponovno na delu v noči na ponedeljek, ko se bo Miami z Dragićem pomeril s Torontom, Dončić pa bo z Dallasom gostil Houston.

Vrhunci tekme med moštvoma Knicks in Kings:

Lestvici:

Preberite še:

Vince Carter
Sportal Carter še ni rekel zadnje: Spodbujajo me številni klici klubov
Giannis Antetokounmpo
Sportal Vodilni zanesljivo odpravili Indiano, vroče v Portlandu, Bosanec predčasno pod prho #video
Dončić in Dragić
Sportal Selektor bo potrkal na Dragićeva in Dončićeva vrata
Ne spreglejte