Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2019,
6.01

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić NBA Liga NBA Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Sobota, 9. 3. 2019, 6.01

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 8. marec

Tokrat se smeji Dragiću, čeprav je bil Dončić natančnejši #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49
Luka Dončić Dallas Orlando | Luka Dončić je bil znova najboljši strelec Dallasa, a ta ni bil kos košarkarjem Orlanda. | Foto Reuters

Luka Dončić je bil znova najboljši strelec Dallasa, a ta ni bil kos košarkarjem Orlanda.

Foto: Reuters

Dallas Mavericks so kljub novi odlični igri slovenskega košarkarja Luke Dončića, ki je dosegel 24 točk in dodal osem skokov, doživeli še četrti zaporedni poraz. S 111:106 so jih premagali gostitelji, Orlando Magic, in še poglobili njihovo rezultatsko krizo. S 13. mestom v zahodni konkurenci počasi usiha tudi upanje na uvrstitev v končnico. Precej bolje kaže Vročici iz Miamija, ki je ponoči s 126:110 premagala goste iz Clevelanda in je trenutno na 8. mestu vzhodne konference. To še prinaša vozovnico v končnico. Po poškodbi mečne mišice se je na parket vrnil Goran Dragić. V 16 minutah je dosegel 11 točk.

Telički so se v brezizhodnem položaju znašli že po treh četrtinah, saj so zaostajali že za 19 točk (73:92). Tudi v zadnji četrtini, v kateri so občutno pritisnili na plin in si priigrali delni izid 33:19, niso zmogli preobrata. 

Pri Dallasu, ki za osmim mestom zahodne konference zaostaja že za deset zmag, je s 24 točkami in osmimi skoki v 33 minutah znova izstopal Luka Dončić, pri gostiteljih pa sta se izkazala Terrence Ross z 20 točkami in Nikola Vučević z dvema manj.

Učinek Luke Dončića: 24 točk, met iz igre 9/20, met za tri 3/8, prosti meti 3/5, 8 skokov, 5 asistenc, 1 ukradene žoge, 3 izgubljene žoge v 33 minutah.

Povprečje v sezoni: 21,1 točke, 7,3 skoka, 5,6 asistence, 1,1 ukradene žoge, 0,3 blokade, 3,3 izgubljene žoge v 32 minutah.

V noči na ponedeljek v Dallas prihaja Houston, četrto moštvo zahoda.

Oglejte si vrhunce obračuna med Dallasom in Orlandom:

 

Precej boljše možnosti za uvrstitev v končnico ima Miami, ki je trenutno na 8. mestu vzhoda. To še prinaša vozovnico v naslednji krog. Ponoči so s 126:110 doma premagali Cleveland. Kar osem domačih igralcev je v statistiko vpisalo dvomestno število točk, Goran Dragić, ki je igral prvič po poškodbi mečne mišice, zaradi katere je izpustil tri tekme, pa je dosegel 11 točk.

"Dobro se počutim po tekmi, potrebujem le nekaj sigurnosti v nogah," je po tekmi povedal nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance, ki se zaveda, da mora biti predvsem potrpežljiv. "Igram dobro, imel sem sicer nekaj zgrešenih metov. Vesel sem, da tudi ekipa igra dobro."

Po poškodbi mečne mišice, zaradi katere je izpustil tri tekme, se je Goran Dragić vrnil na parket. Na teki proti Clevelandu je v 16 minutah dosegel 11 točk | Foto: Reuters Po poškodbi mečne mišice, zaradi katere je izpustil tri tekme, se je Goran Dragić vrnil na parket. Na teki proti Clevelandu je v 16 minutah dosegel 11 točk Foto: Reuters

Učinek Gorana Dragića: 11 točk, met iz igre 5/9, met za tri 0/1, prosti meti 0/1, 1 skok, 1 asistenca, 2 izgubljeni žogi v 16 minutah.

Povprečje v sezoni: 15,3 točke, 2,8 skoka, 4,3 asistence, 0,6 ukradene žoge, 0,2 blokade, 2,2 izgubljene žoge v 27 minutah.

Najučinkovitejši igralec na tekmi je bil s 27 točkami Collin Sexton iz Clevelanda.

V noči na ponedeljek na Florido prihaja Toronto, drugo moštvo vzhodne konference.

Glavni poudarki obračuna med ekipama Miami Heat in Cleveland Cavaliers:

Klay Thompson je z 39 točkami vodil Golden State Warriors, branilce naslova in trenutno najboljšo ekipo na zahodnem delu, do zmage s 122:105 nad Denver Nuggets. James Harden je bil z 31 točkami in 10 skoki ključni mož za zmago Houston Rockets s 107:91 proti Philadelphii 76ers. Houston je po sedmi zaporedni zmagi tretji na zahodnem delu.

Med vsemi v ligi z 49 zmagami sicer vodi tokrat prosta ekipa Milwaukee Bucks, dve manj imajo drugouvrščeni Toronto Raptors, ki so New Orleans Pelicans na gostovanju odpravili s 127:104. S 45 zmagami je skupno tretji Golden State.

Lestvici:

Ne spreglejte