Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2019,
6.31

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

NBA Liga NBA Giannis Antetokounmpo

Petek, 8. 3. 2019, 6.31

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 7. marec

Vodilni zanesljivo odpravili Indiano, vroče v Portlandu, Bosanec predčasno pod prho #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Giannis Antetokounmpo | Milwaukee Bucks so po dveh porazih spet na zmagovitih tirnicah. Ugnali so Indiano. | Foto Reuters

Milwaukee Bucks so po dveh porazih spet na zmagovitih tirnicah. Ugnali so Indiano.

Foto: Reuters

Košarkarji vodilnega moštva lige Milwaukee Bucks so po dveh porazih le strnili vrste in zanesljivo, s 117:98, odpravili tretje moštvo vzhodne konference Indiana Pacers. Člani moštva Oklahoma City Thunder so po podaljšku s 129:121 slavili pri Portlandu, pri katerem je Damian Lillard vknjižil 51 točk.

Po porazih pri Utahu in Phoenixu se je Milwaukee na domač teren vrnil zmagovito. Indiano je strl v drugem delu tekme in na koncu slavil s prednostjo skoraj 20 točk. 

Ob zmagi vodilne ekipe je spet blestel Giannis Antetokounmpo. Grk se je z 29 točkami in 12 skoki podpisal pod dvojni dvojček. Ob njem je bil med bolj razpoloženimi še Khris Middleton s 27 točkami. V taboru poražencev je bil prvi mož Myles Turner, ki je 22 točkam dodal kar 17 podaj. 

Milwaukee ostaja na prvem mestu lige, Indiana je tretja na vzhodu.

Utrinki igre Giannisa Antetokounmpa:

Oklahoma do zmage po podaljšku

Portland je z dvema prostima metoma Al-Farouqa Aminuja tri sekunde pred koncem rednega dela prišel do izenačenja (113:113) in izsilil podaljšek, po katerem se je veselila Oklahoma. Najbolj razpoložena ob zmagi sta bila s 37 točkami Russell Westbrook in z 32 Paul George, ki je dodal še 14 skokov.

Russell Westbrook je bil s 37 točkami najboljši strelec Ohlahome, Damian Lillard pa je ob porazu dosegel 51 točk. | Foto: Reuters Russell Westbrook je bil s 37 točkami najboljši strelec Ohlahome, Damian Lillard pa je ob porazu dosegel 51 točk. Foto: Reuters

Pri gostiteljih se je Damian Lillard ustavil pri 51 točkah, vročekrvni Bosanec Jusuf Nurkić, ki je dvojni dvojček vpisal s 13 točkami in 17 skoki, je tekmo končal predčasno. Ob koncu rednega dela je moral zaradi dveh tehničnih napak predčasno pod prho. Prvo je dobil zaradi prerivanja in spotikanja z Russellom Westbrookom v tretji četrtini, drugo pa zaradi "čelne", ki jo je spustil Paulu Georgu štiri sekund pred koncem. V akciji pred tem ga je George s komolcem zadel v obraz.

Nurkić in Westbrook:

Nurkić in George: 

 Komolec Georga Paula:

Oklahoma je na tretjem mestu zahoda, Portland pa z zmago manj na petem.

Kluba Slovencev bosta na delu v noči na soboto. Luka Dončić bo z Dallasom gostoval pri Orlandu, Miami Gorana Dragića pa bo gostil Cleveland.

Lestvici:

Ne spreglejte