Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 3. 2019,
7.30

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,16

2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Miami Heat Dallas Mavericks NBA

Četrtek, 7. 3. 2019, 7.30

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 6. marec

Dončić čaral v Washingtonu, Dragiću se nasmiha končnica #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,16

2

Luka Dončić | Luka Dončić je bil z 31 točkami prvi strelec dvoboja v glavnem mestu ZDA. | Foto Reuters

Luka Dončić je bil z 31 točkami prvi strelec dvoboja v glavnem mestu ZDA.

Foto: Reuters

V ligi NBA sta se v noči na četrtek predstavila oba kluba s slovenskima legionarjema. Miami je brez poškodovanega Gorana Dragića prišel do pomembne zmage v boju za končnico v Charlottu (91:84), s katero se je na lestvici vzhodne konference povzpel na osmo mesto, Dallas pa je na gostovanju pri Washingtonu, na katerem je bil Luka Dončić z 31 točkami prvi strelec dvoboja, ostal praznih rok (123:132).

Učinek Luke Dončića: 31 točk, met za tri 2/8, met za dve 9/18, prosti meti 7/9, 11 skokov, 7 asistenc, 4 ukradene žoge, 2 izgubljeni žogi v 35 minutah in 47 sekundah.

Povprečje v sezoni: 21,1 točke, 7,3 skoka, 5,6 asistence, 1,1 ukradene žoge, 0,3 blokade, 3,3 izgubljene žoge v 32 minutah in 6 sekundah.

Košarkarji Dallasa nadaljujejo s skromnimi rezultati. Na zadnjih devetih tekmah so vknjižili le eno zmago. Tokrat so izgubili na gostovanju pri Washingtonu (123:132), s katerimi si delijo povsem enako razmerje zmag in porazov (27 proti 37). Telički so bili razigrani v uvodni četrtini, ki so jo dobili s 43:33, a so gostitelji že do konca prvega polčasa prevzeli vodstvo.

Prvi strelec srečanja je bil Luka Dončić. Presegel je mejo 30 točk in zbrano občinstvo v ameriški prestolnici v prvem delu srečanja navdušil z živalskim zabijanjem. Le tri asistence so ga delile od petega trojnega dvojčka v tej sezoni. Na koncu se je izkazal z 31 točkami, 11 skoki in sedmimi asistencami.

Vrhunci Luke Dončića v Washingtonu:

Ljubljančan je večkrat atraktivno zaposlil soigralca Dwighta Powlla, ki je poskrbel za strelski rekord kariere. Ob odličnem metu iz igre 11/12 je dosegel 26 točk, prispeval pa tudi deset skokov.

Atraktivno zabijanje Luke Dončića:

Pri Washingtonu je bil najbolj razpoložen Bradley Beal, ki je 30 točkam dodal še osem asistenc in sedem skokov, na dvoboju pa je spravil navijače na noge z atraktivnim zabijanjem prek Salaha Mejrija. Takrat je Dallas v prvi četrtini vodil z 32:21, branilec Beal, ki je po dvoboju povedal, da je nazadnje tako podobno zabil še v času, ko je igral študentsko košarko, pa je takrat predramil Čarovnike.

Atraktivno zabijanje Bradleyja Beala:

Stoječe ovacije za Dirka

Ljubitelji košarke v Washingtonu so izkazali ogromno spoštovanje Dirku Nowitzkemu. Nemec, ki igra 20. sezono v ligi NBA in se spogleduje z odločitvijo, da bi košarkarsko žogo postavil v kot, je bil deležen stoječih ovacij. Gledalci so mu skandirali ''MVP'' in ''Hočemo Dirka'', Nowitzki pa je dvoboj končal le z dvema točkama. Obe je dosegel s črte prostih metov, iz igre pa zgrešil vse tri poizkuse.

Na najverjetneje zadnjem gostovanju v Washingtonu v karieri je odigral 12 minut. Ko je stopil na parket, se je na semaforju začel vrteti vnaprej pripravljen videoprispevek o njegovih vrhuncih v karieri.

Dragićevi so jo zagodli neposrednemu tekmecu

Dallas bo krajšo turnejo po vzhodu ZDA nadaljeval v noči na soboto, ko bo gostoval v Orlandu, enem izmed največjih tekmecev Miamija v boju za končnico. Goran Dragić je zaradi poškodbe mečne mišice izpustil dvoboj v Charlottu, na katerem je zaploskal soigralcem za odlično opravljeno delo in zelo pomembno zmago v boju za končnico, s katero se je Miami na lestvici vzhodne konference povzpel na osmo mesto, ki zagotavlja sodelovanje v izločilnem delu. Dragić, ki je večji del sezone izpustil zaradi poškodbe kolena (kar 31 tekem), tako znova izkuša zdravstvene težave.

Vrhunci dvoboja v Charlottu:

Miami je v obračunu z neposrednim tekmecem za preboj v končnico ujel tako želeno osmo mesto. Največ točk je dosegel Kelly Olynyk (22), dodal še 11 skokov, pod obročem pa je bil prepričljiv tudi rezervist Hassan Whiteside (18 točk in 15 skokov). Pri gostiteljih, ki so na Vzhodu padli na deseto mesto, sta bila najboljša udeleženec zvezdniške tekme All Star Kemba Walker in Frank Kaminsky (oba 20 točk).

Dwyane Wade je še zadnjič nastopil v Charlottu:

James prehitel Jordana, a mu ni bilo do smeha

Jezerniki so doživeli še en udarec. Končnica se jim vedno bolj izmika. Proti Denverju, ki spada v tej sezoni med najboljše klube v ligi NBA, so na domačem parketu izgubili z 99:115. Prvi zvezdnik LeBron James se je na tekmi vpisal v zgodovino, saj je na večni lestvici najboljših strelcev v ligi NBA prehitel legendarnega Michaela Jordana in se povzpel na četrto mesto. James je za omenjeni podvig potreboval 1.190 tekem, medtem ko jih je Jordan odigral 118 manj. James je v karieri dosegel 32.311 točk. Več od njega so jih v ligi NBA dali le Kareem Abdul-Jabbar (38.387), Karl Malone (36.928) in Kobe Bryant (33.643).

Kralj James je bil z 31 točkami (met iz igre 13/22, še sedem skokov in asistenc) prvi strelec dvoboja, pri zmagovalcih iz Kolorada pa je vseh pet članov začetne peterke doseglo vsaj 12 točk. Največ jih je dosegel Will Barton (23), srbski as Nikola Jokić pa je raznovrstno predstavo kronal z 12 točkami, osmimi asistencami in kar 17 skoki.

Zgodovinski koš Jamesa, s katerim je prehitel Jordana:

Največ točk v pestrem večeru lige NBA je dosegel Devin Booker (Phoenix). Izbranec Igorja Kokoškova je kot za stavo polnil koš New Yorka, na koncu pa zbral 41 točk, kar je njegov strelski rekord sezone. Sonca so v obračunu najslabših klubov v tej sezoni pozdravila 15. zmago, pri Kratkohlačnikih pa je najbolj izstopal donedavni Dončićev soigralec De'Andre Jordan (17 točk in 14 skokov).

Vrhunci Zacha LaVina proti Philadelphii:

Vroč strelski večer je tudi za zvezdnikom Chicaga. Zach LaVine je proti Philadelphiii nasul kar 39 točk, poldrugo sekundo pred koncem pa je dosegel tudi zmagoviti koš, s katerim so Biki prekrižali načrte favoriziranemu tekmecu in zmagali s 108:107.

Lestvici:

Preberite še:

Giannis Antetokounmpo
Sportal Grški orjak prehitel Dončića in nasledil Dragića
Pau Gasol
Sportal Španec, ki ga želi posnemati Dončić, odšel k najboljšim v ligi NBA
Luka Dončić
Sportal Dončić spektakularno prehitel sireno, Dallas doživel katastrofo #video
golden state
Sportal Ponižanje Curryja in druščine pred domačimi navijači, poražen tudi Toronto
Bojan Bogdanovic Luka Dončić
Sportal Dončić znova brez konkurence
Goran Dragić
Sportal Ko je bil Dragić na parketu, je bilo vse drugače. Kakšna predstava Hardna … #video
Ne spreglejte