Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 2. 2023,
6.25

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,92

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA NBA Los Angeles Clippers Kyrie Irving Dallas Mavericks

Četrtek, 9. 2. 2023, 6.25

1 leto, 2 meseca

LIGA NBA, 8. FEBRUAR

Novi zvezdnik Dallasa izjemen, navdušen tudi Dončić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,92
Kyrie Irving | Kyrie Irving se je izkazal na prvi tekmi v dresu Dallas Mavericks. | Foto Reuters

Kyrie Irving se je izkazal na prvi tekmi v dresu Dallas Mavericks.

Foto: Reuters

Kyrie Irving je hitro dokazal, zakaj je bilo toliko vrveža okoli njegovega prestopa iz Brooklyn Nets v Dallas Mavericks. Na prvi tekmi v dresu Mavs na težkem gostovanju pri Los Angeles Clippers je pokazal svoj razkošen repertoar in ekipi pomagal tlakovati pot do zmage. Nad njegovim prihodom je navdušen tudi Luka Dončić, ki je pred tekmo prvič pozdravil novega soigralca, zaradi poškodbe pa še vedno ni stopil na parket.

Kyrie Irving
Sportal Irving se ob vprašanjih o Dončiću ni zadrževal

Los Angeles Clippers : Dallas Mavericks 104:110

Powell 24, Mann 21; Irving 24, 5 as, 4 sk. Hardaway jr. 19, Bullock 18, Green 14

Luka Dončić je izpustil še tretjo zaporedno tekmo Dallas Mavericks. Slovenski košarkar po poškodbi pete še ni nared za igranje, kljub temu pa se je soigralcem pridružil na gostovanju v Los Angelesu – lahko bi zaigral že na naslednjem gostovanju Dallasa v noči na soboto pri Sacramentu. Tekmo sta zaradi poškodbe izpustila tudi Davis Bertans in Maxi Kleber, zadnji bi se lahko vrnil po tekmi zvezd All-Star.

Prvič po veliki prestopni bombi je bil v kadru Dallasa zvezdnik Kyrie Irving, ki je ob Markieffu Morrisu okrepil zasedbo Dallasa. Ob tem je glavni trener Jason Kidd ostal brez Doriana Finney-Smitha in Spencerja Dinwiddieja, ki sta se preselila v Brooklyn. "Šele danes sem ga prvič videl, saj sem bil pred tem v Dallasu, a je super. Vidite lahko, kako dober je, zato mislim, da bo z njim prav zabavno," je med prvo in drugo četrtino v pogovoru za ESPN o novem soigralcu povedal Dončić.

Vrhunci tekme med LA Clippers in Dallas Mavericks

Prenovljeni Dallas je lovil drugo zaporedno zmago in bil ob tem uspešen. In prav Irving je bil najboljši mož gostujoče čete. Na prvi tekmi v dresu Mavs s številko 2 na hrbtu je dosegel 24 točk, zbral še pet asistenc in štiri skoke. Izkazala sta se tudi staroselca Tim Hardaway jr. z 19 in Reggie Bullock z 18 točkami.

Dobro partijo je prikazal rezervist Theo Pinson, s katerim si je Irving pred leti pri Brooklynu delil garderobo. Nad njegovo trojko in skupno devetimi točkami je bil navdušen tudi Dončić.

Dallas je odlično odprl tekmo na gostovanju v Los Angelesu. Prav Irving je bil v veliki meri zaslužen za delni izid 13:0 v prvi četrtini. Po njegovi trojki in novih dveh točkah so Mavs vodili s 24:9. Jasno je bilo, da se domači pred svojimi navijači ne bodo kar tako predali. V tretji četrtini so po delnem rezultatu 20:10 vodili z 79:78. 

A v zadnjo četrtino niso vstopili s prednostjo, saj je trojko zadel Josh Green, ki je tekmo začel v prvi peterki in jo končal pri 14 točkah. V zadnjem delu igre so gostje hitro naredili razliko desetih točk in naskok zadržali do konca obračuna (110:104).

Liga NBA, 8. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Kyrie Irving
Sportal Kyrie Irving bo pri Dallasu nosil številko 2, LeBron James razočaran
Josh Green
Sportal Zdesetkani Dallas dosegel zmago, na delu je bil tudi Dragić
Ne spreglejte