Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 8. 2020,
7.37

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Los Angeles Lakers Milwaukee Bucks Liga NBA

Nedelja, 30. 8. 2020, 7.37

3 leta, 7 mesecev

Liga NBA, konferenčni četrtfinale, 29. avgust

Dragić dočakal nasprotnika v polfinalu, na zahodu napredovali Lakers

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Giannis Antetokounmpo Milwaukee Bucks | Milwaukee si je zagotovil napredovanje v 2. krog končnice, kjer bo igral z Vročico Gorana Dragića. | Foto Reuters

Milwaukee si je zagotovil napredovanje v 2. krog končnice, kjer bo igral z Vročico Gorana Dragića.

Foto: Reuters

Po treh dneh brez tekem zaradi bojkota kot znaka protesta proti sistemskemu rasizmu in policijski brutalnosti nad temnopoltimi se je danes ponoči vendarle nadaljevala končnica v ligi NBA. Na uvodni sobotni tekmi je Milwaukee ugnal Orlando Magic (118:104) in bo v polfinalu vzhoda igral z Miami Heat Gorana Dragića. Jezerniki so po zmagi s 131:122 izločili Portland Trail Blazers, Rakete iz Houstona pa so z zmago (114:80) proti Oklahomi le še korak oddaljene od polfinalnega obračuna z jezerniki.

Milwaukee Bucks, ki so v sredo z bojkotom zaradi bolicijskega nasilja nad temnopoltim Američanom Jacobom Blakom pošteno razburkali dogajanje v ligi NBA in širše, so v prvi krog končnice proti Orlandu začeli s porazom, nato pa dobili vse naslednje štiri obračune, kar jih je že pripeljalo v polfinale vzhodne konference, kjer jih čaka Miami Heat slovenskega zvezdnika Gorana Dragića. Prva tekma bo v noči na torek.

Znova je bil odličen grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo, ki je v 28 minutah dosegel 28 točk in 17 skokov. Na strani poražencev je z 22 točkami izstopal Črnogorec Nikola Vučević.

Družina Jacoba Blaka se je Milwaukeeju zahvalila za bojkot

Bojkot Bucksov je močno ganil družino Jacoba Blaka, ki so ga policisti prejšnji teden sedemkrat ustrelili v hrbet v mestu Kenosha v Wisconsinu. Kot je po tekmi povedal Antetokounmpo so dobili telefonsko številko družine in govorili z Jacobovim očetom. "V solzah nam je razložil, kako močno sporočilo smo s tem poslali njemu in celotni družini," je bil ganjen tudi grški orjak.

Vrhunci obračuna med Milwaukeejem in Orlandom:

Dvoboj je s 4:1 v zmagah dobil tudi Los Angeles. Anthony Davis in LeBron James sta znova tvorila usklajeno celoto. Davis je dosegel 43 točk, James pa je moštvu pomagal s trojnim dvojčkom. Dosegel je 36 točk ter po deset skokov in podaj. Skupaj sta iz igre zadela kar 28 od 37 metov.

Pri poražencih je CJ McCollum brez pomoči poškodovanega Damiana Lillarda dosegel 36 točk, Carmelo Anthony jih je dodal 27.

Vrhunci na tekmi med Los Angeles Lakers in Portland Trail Blazers:

Lakers še čakajo svojega nasprotnika v konferenčnem polfinalu, a temu koraku so trenutno bližje košarkarji Houston Rockets, ki so na peti tekmi zanesljivo ugnali moštvo Oklahoma City Thunder (114:80). Drugi polčas so dobile s 66:35 in so zdaj le še zmago oddaljene od polfinalnega obračuna z jezerniki.

Vrhunci tekme med Houstonom in Oklahomo:

Po težavah s stegensko mišico se je v postavo Houstona vrnil Russell Westbrook, ki je zadel vsega tri od 13 metov iz igre in dosegel sedem točk, je bil pa zato toliko bolj učinkovit James Harden, ki je v 28 minutah na parketu zadel 11 od 15 metov iz igre in se ustavil pri 31 točkah.

Pri Oklahomi izrazito razpoloženih košarkarjev ni bilo, s klopi pa je 19 točk prispeval Dennis Schröder.

Luka Dončić bo z Dallas Mavericks sezono poskušal podaljšati v nedeljo ob 21.30, ko proti Clippersom zanje "igra" le zmaga. Če bodo Teksačani, ki v končnici ne bodo mogli več računati na Kristapsa Porzingisa, izgubili, bo zanje letošnje sezone konec.

Liga NBA, konferenčni četrtfinale, 29. avgust

Milwaukee Bucks : Orlando Magic 118:104 /4:1/
Antetokounmpo 28 in 17 sk., Middleton 21; Vučević 22

Houston Rockets : Oklahoma City Thunder 114:80 /3:2/
Harden 31, Covington 22; Schröder 19

Los Angeles Lakers : Portland Trail Blazers 131:122 /4:1/
Davis 43, James 36, 10 sk. In 10 as.; McCollum 36, Anthony 27
//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

Preberite še: 

Cliff Robinson
Sportal Črno leto 2020 se nadaljuje: umrl je Cliff Robinson
Porzingis Dončić
Sportal Slaba novica za Dončića in ekipo: Porzingisa odpisan za končnico
Luka Dončić
Sportal Znano je, kdaj se bo nadaljevala liga NBA
Michael Jordan
Sportal Kako je Michael Jordan rešil sezono
Ne spreglejte