Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
28. 10. 2018,
7.11

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,12

1

Natisni članek

Miami Heat Liga NBA Goran Dragić Goran Dragić

Nedelja, 28. 10. 2018, 7.11

5 let, 5 mesecev

Liga NBA, 27. oktober

Eksplozija Dragića, ki je postavil posebna mejnika #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,12

1

Goran Dragić | Goran Dragić je bil junak zmage Miamija. | Foto Getty Images

Goran Dragić je bil junak zmage Miamija.

Foto: Getty Images

Do konca je bilo le še 56 sekund, Goran Dragić pa je hladnokrvno zadel trojko, ki je dokončno prevesila tehtnico na stran Miami Heat. Kapetan zlate slovenske reprezentance je bil z 28 točkami najboljši strelec zmagovalnega moštva, ki je preskočilo Portland.

Miami Heat je pred domačimi navijači gostil Portland, slovenski košarkar Goran Dragić pa je imel največ zaslug za to, da je zmaga ostala doma.

V zadnjih slabih štirih minutah je bilo Dragić : Portland 8:7. Prav tako je zadel odločilno trojko ob koncu tekme, ki je Miami popeljala do velike zmage.

Moštvo s Floride je že vodilo z 19 točkami razlike, v zadnji četrtini pa se znašlo celo v zaostanku, potem ko je bil pri Portlandu z 42 točkami razigran Damian Lillard.

"Vedeli smo, da se bodo poskušali vrniti," je po tekmi dejal Dragić, ki je bil z 28 točkami najboljši strelec Miamija, pohvali pa se lahko, da je v ligi NBA presegel mejo deset tisoč doseženih točk, prav tako pa mejo 3500 asistenc, kar ga na večni lestvici najbolj uspešnih podajalcev uvvršča na 156. mesto.: "Zavedali smo se, da se moramo le držati navodil, in smo se, zato je zmaga ostala doma."

Portland je po trojki Lillarda še vodil z 99:96, nato pa je bilo vse v znamenju Miamija in briljante predstave Dragića. Gogi se je v protinapadu zaustavil pri črti, ki označuje tri točke, vanj se je zaletel Collins. Od treh prostih metov je najprej zadel dva. Nato je 2:34 pred koncem uspešno pospravil žogo skozi obroč in se pohvalil z novo trojko ter dvignil soigralce, da so uspešno ubranili domačo trdnjavo.

Miami je po petih tekmah pri treh zmagah. Naslednji obračun bo Dragić igral v noči na sredo, ko bo gostoval pri Charlotte Hornets. Ponoči pa bo spet aktiven Luka Dončić, ki doma gosti Dallas Mavericks.

Ayton izvrstno, Young s slabim metom, nov poraz kralja Jamesa

V noči na nedeljo je novinec Trae Young, ki bije bitko z Luko Dončićem za naziv najboljši novinec v ligi NBA, doma izgubil proti Chicagu. Tako kot vse moštvo tudi sam ni bil razpoložen za igro. Ob skromnem metu iz igre 3/12 (od tega trojke 0/6) je dosegel 13 točk, v statistiko pa še vpisal štiri asistence in tri skoke.

Zato pa je bil razpoložen prvi izbor letošnjega nabora Deandre Ayton. Pohvalil se je s 24 točkami, osmimi skoki in petimi asistencami, a to ni bilo dovolj za zmago Phoenixa, ta je moral priznati premoč Memphisu.

Nov poraz je doživel tudi kralj LeBron James, pa čeprav je na račun LA Lakers prispeval 35 točk in 11 skokov. S 110:106 je bil boljši San Antonio.

 

 

Luka Dončić
Sportal Dončić v središču bitke treh košarkarjev #video
Luka Dončić vs Toronto Raptors
Sportal Dončić najbolj vroč med vsemi, a ni imel razloga za nasmeh
kolaž
Sportal Za rojstni dan je ostal sam, potem pa je sledilo veliko presenečenje
Ne spreglejte