Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 3. 2023,
7.10

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

3

Natisni članek

Giannis Antetokounmpo Nikola Jokić Milwaukee Bucks Denver Nuggets Atlanta Hawks Trae Young Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić Vlatko Čančar Vlatko Čančar Goran Dragić Goran Dragić

Nedelja, 26. 3. 2023, 7.10

1 leto, 1 mesec

Liga NBA, 25. marec

Finale pred finalom Denverju, nešportna poteza Younga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

3

Denver Nikola Jokić | Nikola Jokić je bil z 31 točkami prvi strelec Denverja. | Foto Reuters

Nikola Jokić je bil z 31 točkami prvi strelec Denverja.

Foto: Reuters

Denver Nuggets so v obračunu vodilnih ekip zahodne in vzhodne konference lige NBA s 129:106 premagali Milwaukee Bucks. Vlatko Čančar je za Nuggetse igral le tri minute (brez točke), Goran Dragić tudi na tej tekmi ni dočakal debija za Buckse.

Luka Dončić
Sportal Kaj se dogaja z Dončićem, ki ne želi govoriti o zasebnem življenju? #video

Denver Nuggets, vodilna ekipa zahodne konference, je prišla do svoje 50. zmage (24 porazov). Milwaukee Bucks, ki so s 53. zmagami na prvem mestu vzhoda, so izgubili 21. tekmo. Prvi polčas je bil še izenačen, Denver ga je dobil za točko, v drugem pa so bili košarkarji z mesta miljo nad morjem boljši s 66:40. Končni rezultat 129:106.

Tudi Giannis Antetokounmpo je na derbiju dosegel 31 točk. | Foto: Reuters Tudi Giannis Antetokounmpo je na derbiju dosegel 31 točk. Foto: Reuters Nikola Jokić je bil z 31 točkami prvi strelec Denverja, prav toliko jih je dal največji zvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo. Jokić je imel še 11 asistenc in šest skokov, Giannis pa devet skokov in po štiri asistence ter ukradene žoge. V drugem polčasu je slednji dal le sedem točk! Jamal Murray je za Nuggetse prispeval 26 točk in imel še devet asistenc, razpoložen je bil tudi Michael Porter ml. z 19 točkami. Edini Slovenec, ki je na tekmi stopil na parket, je bil Vlatko Čančar, je v treh minutah v svojo statistiko vpisal en skok.

Ne eni ne drugi niso pripisali tej tekmi velike teže pred začetkom končnice. Morda so skušali tudi še kaj skriti tekmecu. Kdo ve, morda se res srečajo v velikem finalu. "Dobro je, če zmagaš, a naš cilj je, da naredimo nekaj v končnici," je izpostavil Jokić. To sezono so se enkrat že pomerili, januarja so s 107:99 zmagali Bucksi, a takrat so Nuggetsi igrali brez štirih članov prve peterke (dobili so tekmo počitka).

Young izključen, ker je vrgel žogo proti sodniku

Luka Dončić ni edini vročekrvnež, ki se pogosto ne strinja s sodniškimi odločitvami. Trae Young, zvezdnik Atlante, je bil na tekmi z Indiano (143:130) izključen sredi tretje četrtine. Ker mu ni bilo všeč, da mu je sodnik zapiskal osebno napako v napadu, je frustriran proti njemu zalučal žogo. In ta ga je poslal v slačilnico. Zanj je to že 15. tehnična napaka v sezoni. Ko dobi še eno, bo moral odsedeti eno tekmo.

Dončić bo na delu v nedeljo ob 19. uri po našem času, ko bo gostoval pri Charlotte Hornets, s katerimi so v noči na soboto izgubili, slovenski košarkar pa je v javnost poslal novico, da ima težave – tako na parketu kot tudi zunaj njega.

Liga NBA, 25. marec

Lestvici

Mark Cuban
Sportal Lastnik Dallasa vložil protest na vodstvo lige NBA
Ne spreglejte