Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 11. 2018,
7.01

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Liga NBA Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić Chicago Bulls

Sobota, 24. 11. 2018, 7.01

5 let, 5 mesecev

Liga NBA, 23. november

Miami tudi brez Dragića do zmage v Chicagu, prvaki razbili Portland

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Miami Heat Dwyane Wade | Miami je brez poškodovanega Gorana Dragiča prekinil črno serijo treh zaporednih porazov. Zaigral pa je zopet Dwyane Wade. | Foto Reuters

Miami je brez poškodovanega Gorana Dragiča prekinil črno serijo treh zaporednih porazov. Zaigral pa je zopet Dwyane Wade.

Foto: Reuters

Košarkarji Miami Heat, ki še vedno ne morejo računati na pomoč poškodovanega slovenskega asa Goran Dragića, so v ligi NBA v Chicagu vendarle prekinili črni niz treh zaporednih porazov. Tamkajšnje Bulls so premagali s 103:96, v floridsko moštvo pa se je vrnil Dwyane Wade in dosegel 10 točk. Branilci naslova, Golden State Warriors, so se znesli nad Portlandom.

Najboljša strelca Miamija sta bila Josh Richardson, 12 od svojih 27 točk je zadel v zadnji četrtini, in Hassan Whiteside z 18 točkami in 10 skoki.

Pri domačih sta bila najboljša Justin Holiday s 27 točkami in 13 skoki, Zach LaVine je dodal 24 točk.

Poleg glavnega organizatorja igre Dragića v prvi peterki ni bilo niti superzvezdnika Dwyana Wadea, ki je bil pred 36 leti rojen prav v Chicagu. V nadaljevanju je Wade v 24 minutah zbral 10 točk in štiri skoke, potem pa ga ni bilo v postavi niti v zaključku tekme, ko se je lomil izid in je odločal Richardson.

Spoelstra vesel za Richardsona

"Mislim, da se zavedam, da je res naš pomemben igralec. To je dokazal in 'je vedno dvignil telefon', ko smo ga poklicali in smo ga rabili," je o Richardsonu dejal Wade. Trener Miamija Erik Spoelstra pa je pojasnil: "Želel sem videti, kako ta skupina deluje v končnici brez Dwyana. Nisem želel Richardsona kdaj pozneje postaviti v položaj, ko bo moral dobiti nenadoma žogo v roke in odločati. Že nekajkrat pred tem je bil v takem položaju, tokrat pa se je res izkazal. Wade pa ostaja naš mož za zaključke, saj je pri tem eden najboljših doslej v ligi."

Po izidu 87:84 šest minut pred koncem je Richardson uspešno zaključil dva napada gostov v nizu, nato pa je s svojo peto trojko na tekmi Miamiju zagotovil deset točk prednosti (100:90) dve minuti pred koncem ter v zaključku pomagal, da je zmagal ostala v rokah Miamija.

Prvaki razbili Portland

Memphis Grizzlies so se v matineji pomerili z LA Clippers in po porazu izgubili prvo mesto v zahodni konferenci. Na tem so zdaj košarkarji Oklahome, ki so v napeti tekmi s 109:104 premagali Charlotte.

Prvaki so se s 125:97 znesli nad Portlandom, strelski učinek še vedno manjkajočega poškodovanega zvezdnika Stepha Curryja pa sta imenitno nadomestila Kevin Durant (32) in Clay Thompson (31 točk). Durant je dodal še osem podaj in sedem skokov, iz igre pa je metal 13:21. Na drugi strani je bil prvi mož Jusuf Nurkić iz Tuzle z 22 točkami in osmimi skoki.

Sportal Curry v prometni nesreči ni bil poškodovan

Phoenix Suns zlatega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova so tesno ugnali Milwaukee Bucks. Tudi s četrto zmago v sezoni ostajajo trdno na dnu zahodne konference, v ligi pa imata slabši izkupiček le še Cleveland in Atlanta, najslabši moštvi Vzhoda.

Atlanta je ponoči dobila porcijo od Bostona, naslednjega tekmeca Luke Dončića in njegovih tovarišev iz Dallasa. LA Lakers so na krilih LeBrona Jamesa, z 22 točkami in 10 skoki se je veselil dvojnega dvojčka, premagali Utah Jazz z "evropskih" 90:83, Houston Rockets pa so po petih zaporednih zmagah po podaljšku izgubili v Detroitu.

Liga NBA, 23. november: 

 

Lestvici:

Luka Dončić, DeAndre Jordan
Sportal Luka Dončić ima spet razlog za nasmeh na obrazu #video
Luka Dončić
Sportal Kako je Luka Dončić očaral Američane
Luka Dončić
Sportal "Morda res živim v Teksasu, vendar sem bil narejen v Sloveniji"
Miami, Broooklyn
Sportal Miami brez Dragića do tretjega zaporednega poraza, Toronto v zadnji sekundi
Ne spreglejte