Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 3. 2023,
22.28

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Sacramento Kings Boston Celtics Liga NBA

Torek, 21. 3. 2023, 22.28

1 leto, 1 mesec

Liga NBA, 21. marec

Boston se je poigral s Sacramentom, Dallas padel na osmo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Jayson Tatum | Jayson Tatum je bil najboljši igralec Bostona, potem ko je dosegel 36 točk. | Foto Reuters

Jayson Tatum je bil najboljši igralec Bostona, potem ko je dosegel 36 točk.

Foto: Reuters

V noči na torek so v košarkarski ligi NBA igrali šest obračunov. Derbi večera je bil v Sacramentu, kjer je tretja ekipa zahoda gostila aktualne podprvake iz Bostona, ki so si sicer že priigrali končnico. Tekmo se suvereno dobili gostje, končni izid pa je bil 109:132. Košarkarji Oklahoma City Thunder so v gosteh premagali Los Angeles Clippers s 101:100. S tem pa so v zahodni konferenci prehiteli Dallas Mavericks.

Pri Bostonu je bil najbolj razpoložen Jayson Tatum, ki je dosegel 36 točk. Jaylen Brown je prispeval 27 točk, Derrick White pa se je ustavil pri 20 točkah.

"Enostavno je opravil dobro delo," je po tekmi glede Tatuma povedal trener Bostona Joe Mazzula. "Mislim, da sta on in Jaylen s pravilnimi odločitvami opravila odlično delo."

Pri domači ekipi je bil najboljši Domantos Sabonis, ki je v svojo statistiko vpisal 16 točk, 13 skokov in 12 asistenc. Sacramento pa je šele prvič po začetku februarja izgubil na dveh tekmah zapored.

Boston ima trenutno na svojem računu 49 zmag in 23 porazov in je trenutno drugi v vzhodni konferenci, medtem ko je Sacramento s 44 zmagami in 27 porazi na tretjem mestu zahodne konference in si še ni zagotovil mesta v končnica, a so na dobri poti.

Shai Gilgeous-Alexander je dosegel 31 točk. | Foto: Reuters Shai Gilgeous-Alexander je dosegel 31 točk. Foto: Reuters Oklahoma je tesno premagala Los Angeles Clippers in s tem prehitela Dallas

Košarkarji Oklahoma City Thunder so v severnoameriški ligi NBA v gosteh premagali Los Angeles Clippers s 101:100. S tem so prehiteli Dallas Mavericks slovenskega zvezdnika Luke Dončića, ki so zdaj na osmem mestu zahodne konference.

Oklahoma ima enako razmerje zmag in porazov (36-36) kot Dallas, a boljši medsebojni izkupiček. Deset tekem pred koncem rednega dela se je povzpela na sedmo mesto. Clippers so ostali na petem z 38 zmagami in 35 porazi.

Ob zmagi Oklahome se je najbolj izkazal Shai Gilgeous-Alexander z 31 točkami. Mejo 30 točk je presegel 40-krat v tej sezoni. Pri Clippers je met za zmago zapravil Kawhi Leonard (21 točk), poškodoval pa se je Paul George (18 točk). Za zdaj še ni jasno, kako dolgo bo 32-letni zvezdnik moral počivati.

Atlanta Hawks zanesljivo ugnala Detroit Pistons

V boju za neposredno uvrstitev v končnico na vzhodu ostajajo Atlanta Hawks (36-36), ki so zanesljivo ugnali Detroit Pistons s 129:107. Marvin Bagley in Trae Young (12 podaj) sta presegla mejo 30 točk. Prvi je dosegel 31, drugi pa 30 točk.

Ponoči sta zmagali še moštvi Orlando Magic (30-43) in New Orleans Pelicans (35-37), ki še imata možnosti za nastop na play-in turnirju ekip med sedmim in desetim mestom v rednem delu obeh konferenc.

Orlando je ugnal Washington Wizards (32-40) s 122:112, New Orleans pa je bil prepričljiv proti San Antonio Spurs in slavil s 119:84.

Luka Dončić zaradi poškodbe ni igral že pet tekem zapored. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Luka Dončić zaradi poškodbe ni igral že pet tekem zapored. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dallas Mavericks bodo na delu  noči na četrtek

Ekipe slovenskih košarkarjev bodo znova dejavne v noči na četrtek. Dallas bo gostil prvake Golden State Warriors, Denver Nuggets Vlatka Čančarja bo gostoval pri Washingtonu, Milwaukee, za katerega Goran Dragić še ni zaigral, pa se bo doma pomeril s San Antoniom.

Liga NBA, 21. marec:

Lestvica:

Preberite še:

Denver Nuggets Vlatko Čančar
Sportal Čančar in Dragić zmagala, a nista stopila na parket #video
Jaren Jackson Jr.
Sportal Dallas je bil na dobri poti, a jih je v zadnji četrtini odrezalo
Ne spreglejte