Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2018,
7.04

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA Dallas Mavericks Miami Heat

Ponedeljek, 3. 12. 2018, 7.04

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 2. december

Dončić brez prve tekme v ligi NBA, na stranskem tiru tudi Dragić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98
Luka Dončić | Luka Dončić je zaradi težav z desnim kolkom izpustil tekmo z LA Clippers. | Foto Guliver/Getty Images

Luka Dončić je zaradi težav z desnim kolkom izpustil tekmo z LA Clippers.

Foto: Guliver/Getty Images

Obe moštvi s slovenskim pečatom, Dallas Mavericks in Miami Heat, sta ponoči brez Luke Dončića in Gorana Dragića, odpravili svojega nasprotnika. Dallas je s tesnim izidom 114:110 premagal LA Clippers, Miami pa je bil s 102:100 boljši od Utaha.

Nocojšnja tekma med Dallasom in LA Clippers je bila prva tekma v ligi NBA, ki jo je mladi slovenski košarkar Luka Dončić, ki svoje navijače z razkošno statistiko razvaja že v prvem mesecu v najmočnejši košarkarski ligi, izpustil. Krive so težave z desnim kolkom, ki pa po zagotovilih trenerja Ricka Carlisleja niso hujše narave.

Večer je minil tudi brez drugega slovenskega legionarja v ligi NBA, Gorana Dragića, ki po posegu na desnem kolenu še vedno ni nared za košarkarske boje na najvišji ravni.

Vrhunci obračuna med ekipama Dallas Mavericks in LA Clippers:

Kljub temu sta obe moštvi uplenili zmago. Dončićev Dallas je s 114:110 premagal LA Clippers, Dragićev Miami pa je s še tesnejšim izidom 102:100 ugnal Utah.

Pri Teličkih je bil najbolj razigran Harrison Barnes, ki je k zmagi prispeval 30 točk in devet skokov, odličen je bil tudi rezervist J. J. Barea, ki je dosegel 24 točk. Pri poraženih LA Clippers, ki so bili boljši v prvi in zadnji četrtini, sta se s 23 točkami in desetimi skoki izkazala Montrezl Harrell in Danilo Gallinari, ki je dosegel 21 točk.

Miami je slabo začel (35:27 za Utah v prvi četrtini), zato pa tekmo bolje končal. Le 3,2 sekunde pred koncem obračuna je odločilna prosta meta za zmago Vročice zadel Dwyane Wade. Najboljši strelski večer je pri zmagovalcih prikazal Hassan Whiteside, ki je dosegel 23 točk in prispeval kar 20 skokov, enako število točk pa je na strani poražencev dosegel tudi Ricky Rubio.

Vrhunci tekme med Miamijem in Utahom:

Vse bolj uigran je orkester pod vodstvom LeBrona Jamesa. Los Angeles Lakers so s 120:96 odpravili razglašene Phoenix Suns za tretjo zaporedno zmago. Phoenix, njegov trener je nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov, ostaja na repu Zahoda in lige NBA s štirimi zmagami in 19 porazi.

Pri jezernikih je Kyle Kuzma dal 23 točk. Superzvezdnik LeBron James je imel na koncu 22 točk, čeprav je presedel zadnjo četrtino. V prvi četrtini so jezerniki zaostajali celo 17 točk, a so do konca polčasa zaostanek znižali na deset točk. Po odmoru pa so nadigrali Phoenix s 40:15.

LeBron James po zmagi nad ekipo Phoenixa:

"Mislim, da smo iz tekme v tekmo boljši. Ugotovili smo, kaj je ključ za zmage, torej obramba in podaje," je recept razkril James.

Košarkarji Charlotte Hornets so klonili doma proti New Orleans Pelicans s 109:119, za katere je Anthony Davis dal 36 točk, 19 skokov in osem asistenc.

Glavni trener Phoenixa Igor Kokoškov po porazu proti jezernikom:

Ekipa Philadelphia 76ers pa je bila doma boljša od Memphis Grizzlies s 103:95 za četrto zaporedno zmago. V zmagovitih tirnicah je znova San Antonio Spurs, ki je ugnal Portland Trail Blazers s 131:118, tudi s pomočjo 36 točk DeMara DeRozana, ki ni zgrešil prostega mesta, iz prostih metov je dal kar 10 košev. S kolektivno igro so premagali Portland, za katerega je Damian Lillard dal 37 točk.

Dallas bo v torek gostil Portland, Miami pa bo gostil Orlando.

Lestvici:

Toronto Raptors
Sportal Torontu še osma zaporedna zmaga, vrnil se je Steph Curry #video
Luka Dončić
Sportal James namerno podrl Dončića #video
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić z razlogom med TOP 10 v ligi NBA #video
Ne spreglejte