Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 12. 2018,
7.54

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Liga NBA Toronto Raptors Cleveland Cavaliers

Nedelja, 2. 12. 2018, 7.54

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 1. december

Torontu še osma zaporedna zmaga, vrnil se je Steph Curry #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Toronto Raptors | Košarkarji Toronta so bili na lovu za osmo zaporedno zmago. | Foto Reuters

Košarkarji Toronta so bili na lovu za osmo zaporedno zmago.

Foto: Reuters

V noči na nedeljo je bilo v ligi NBA sedem obračunov. Na delu so bili člani vodilnega kluba Toronto Raptors, ki so nad Cleveland Cavaliers dosegli osmo zaporedno zmago. Na parket se je vrnil tudi zvezdnik aktualnih prvakov Steph Curry.

Košarkarji Toronta še naprej meljejo svoje nasprotnike. Tokrat so v gosteh z izidom 95:106 premagali Cleveland Cavaliers in se tako še bolj učvrstili na prvem mestu vzhodne konference. Raptors imajo namreč zdaj na svojem računu 20 zmag in le štiri poraze.

Na tej tekmi je bil prvi igralec Totonta Kawhi Leonard, ki je dosegel 34 točk, Fred VanVleet pa jih je dodal 15. Pri domačih košarkarjih sta bila z 18 točkami najbolj razpoložena Jordan Clarkson in Tristan Thompson, zadnji je v svojo statistiko vpisal še 19 skokov.

Steph Curry | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Steph Curry na trenutke nervozen

Po 11 tekmah premora se je na parket vrnil Steph Curry, zvezdnik Golden State Warriors. Ta je s sogralci gostoval pri Detroit Pistons. Curry je na tej tekmi dosegel 27 točk, pet skokov in tri asistence. Bojevniki so morali na koncu Detroitu priznati premoč, potem ko se je tekma končala z izidom 111:102.

Curry je po koncu tekme priznal, da se ni vrnil na način, kot si je najbolj želel. Tudi njegov trener Steve Kerr je dejal, da so bila v njegovi igri nihanja.

"Pred poškodbo sem odigral nekaj odličnih partij, tokrat ni bilo tako. Priznam, da sem bil malo nervozen. Ko sem dobil žogo v roke, sem menil, da morem z njo nekaj narediti. Soigralci so me iskali, opravili so odlično delo, ki pa ga nisem najbolje izkoristil. A verjamem, da bo na naslednjih tekmah bolje in da se bomo spet vrnili na zmagovita pota," s svojo igro, predvsem v prvem polčasu, ni bil najbolj zadovoljen Curry.

Za Bojevnike je bil to drugi zaporedni poraz. S 15 zmagami in devetimi porazi so trenutno na četrtem mestu zahodne konference. Detroit, ki je zmagal petič zapored - za to sta najbolj zaslužna Blake Griffin s 26 doseženimi točkami in Andre Drummond z dvojnim dvojčkom (16 točk, 19 skokov) -, je četrti v vzhodni konferenci.

Milwaukee Bucks so sedmič izgubili

Druga najuspešnejša ekipa vzhodne konference in najboljša napadalna ekipa lige Milwaukee Bucks pa je sedmič izgubila. V New Yorku so jo premagali domači Knicks, čeprav je Giannis Antetokounmpo dosegel kar 34 točk in je pet minut in pol pred koncem rednega dela vodila za 11, tri minute pred koncem pa za devet točk.

Podaljšek je s trojko domačim s trojko 24 sekund pred zvokom sirene zagotovil Emmanuel Muddiay. Isti igralec je postavil tudi končni izid, potem ko je devet sekund pred koncem uspešno izvedel dva prosta meta.

James Harden je imel v zadnjem času nekaj odličnih strelskih dosežkov, a njegovo moštvo ni zmagalo. Tudi v dvoboju njegovega Houstona s Chicagom je dosegel 30 točk, zadel šest trojk, a tokrat je bil za dobro igro vendarle nagrajen tudi z zmago, drugo zaporedno za Rockets.

"Pozna se, da so vsi pomembnejši igralci spet zbrani, da smo popolni. To se pozna tudi na rezultatih," je s stanjem ekipe zadovoljen trener Houstona Mike D'Antoni. Houston ima zdaj polovičen izkupiček z dozdajšnjih tekem, dosegel je 11. zmago. Chicago, pri katerem je svojo prvo tekmo v sezoni odigral Finec Lauri Markkanen, pa je pri repu razpredelnice.

Brooklyn je še vedno nezanesljiv

Zmago Sacramenta v Indiani je z zabijanjem po odbiti žogi zagotovil Willie Cauley-Stein, ki je tekmo končal s 17 točkami in 13 skoki, Srb Bogdan Bogdanović je dosegel 20 točk.

Brooklyn je še vedno nezanesljiv, proti Washingtonu je zabeležil že šesti zaporedni poraz, potem ko ni znal zaustaviti Johna Walla, ki je dosegel 30 točk. Enako število točk je na tekmi Boston - Minnesota vknjižil tudi Gordon Hayvard, ki je bil s svojim najboljšim dosežkom sezone najbolj zaslužen za zmago Keltov.

Kluba Slovencev Luke Dončića in Gorana Dragića sta počivala.

Liga NBA, 1. december

Lestvica

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal James namerno podrl Dončića #video
Luka Dončić
Sportal Najstnik in pol: vroči Dončić novi rekorder lige NBA

 

Ne spreglejte